reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

Dziewczyny zmieniam temat na jakże smutny dla mnie :-( . Właśnie przed chwilą zauważyłam 2 malutkie rozstępy na moim brzuchu:szok: . Smutno mi myslałam że smarowanie brzucha 2 a nawet 3 razy dziennie coś pomoże ale jednak widać taką już mam skórę. Nie pozostaje mi nic innego jak przywyknąc do myśli że brzuch będę miała wstrętny, ale co tam ważne żeby mała była zdrowa. Czy któraś z was też zauważyła te wstręciuchy u siebie?:-(

reklama
kotek nie martw się ja mam ze trzy po Juniorze i teraz rzeczywiście wyglądają nieciekawie, ale normalnie to trzeba się naprawdę dobrze przyjrzeć żeby je zobaczyć :tak:

Kachasku - pytanie jest tylko czy lekarz formalnie może wypisać zwolnienie na dłuższy czas niż prognozowana data porodu..? I jeśli tak to o ile dłuższy..?:baffled:
Dzisiaj zapytałam o to gina - powiedział, że nie może. Że wystawia zwolnienie do przewidywanej daty porodu, tego dnia idzie się do szpitala na ktg i wtedy chyba mogą wystawić kolejne... Ale tego nie był pewien - generalnie, do formalności ma takie podejście jak my :baffled:

Kotek ja mam chyba na piersiach - na jednej 2, na drugiej 1. "Chyba" bo może to żyłki - autentycznie nie potrafię ocenić :baffled:
Niefajne to.

I jeszcze gin powiedział, że bolące stawy w palcach to kolejny "normalny" objaw :eek: A poza tym, w związku z dużą obecnością hormonu wzrostu, mogą nam się powiększać dłonie, stopy, uszy, usta i nos :szok: Poczułam się jak maszkara jakaś :no:

Pewnie tak jest że co gin to inne zasady co do tego wystawiania L4 przed porodem..

Esia - ja już pisałam że się nie zdziwię kiedy pewnego dnia mi ogon i rogi wyrosną... :laugh2:

No ja narazie nie mam rozstępów na brzuchu i mam nadzieję że tak zostanie, za to moje piersi są całę w rozstępach, choć nie wygląda to jako odrażająco.
Mam problem dziewczyny, czy wy też macie czasami takie uczucie bólu brzucha,dziwnie to określić ale tak jakby siniak czy coś w okolicy pępka ale pod powierzchnią skóry? Nie wiem może to Mały za coś ciągnie ale jest to nieprzyjemne uczucie. odpiszcie

Siwucha ja czasem czuje jakby moj caly brzuch byl jednym wielkim siniakiem i to tak wlasnie od srodka, to jest normalne wiec sie nie martw!!!

reklama
Kurczę a mnie dzisiaj jeszcze prawa strona brzucha dziwnie dokucza, taki siniak, jakby pieczenie w środku nie wiem jak to opisać. Jak dotykam tej okolicy to tki dyskomfort-czy to naprawdę może byc tylko kopane miejsce przez Malucha??? POMOCY

Do góry