reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

Chyba sie boje czytac ten artykul..Ale jak to jest z tymi szczepionkami jak sie wzielo juz jedna dawke np pentaximu, to jest 5 szczepionek w jednej a uklucie raz,m to potem mozna by przejsc na nieskojarzona i 5 kluc??za jednym posiedzeniem?i jak sie te nieskojarzone nazywaja
moze glupie to moje pytanie bo sie nie znam:-)ale kto pyta nie bladzi;-)

hmm ... a czy aby jak sięzaczęło dawać skojarzone to już trzeba wszystkie dawki do końca własnie skojarzonymi :confused:

Jutro idziemy na szczepienie przeciwko WZW typu B. Pewnie będzie ryk :szok::-(
Ale muszę się zapytać lekarki o parę spraw, między innymi o to czemu mój maly je ostatnio mało. Mleka wypijał zazwyczaj 170 ml, a teraz zaledwie 100, kaszki na dobranoc spijał 210, a teraz góra 140 ml :szok::baffled: Obiadku też zje połowę :-( Czyżby zaczął dbać o linię? :confused::baffled:

Jeremi też teraz je o połowę mniej :eek: połowę słoiczka i mleczka :baffled: i znów zaczął się budzić w nocy :szok: Monika, pożycz mi przespanej nocki :tak:

reklama
a dowiedziałaś się ? bo jutro Monika jest u pediatry to może zapyta?
ja tak gdzieś słyszałam, ale nie jestem pewna.

Monika pewnie chwilowy spadek apetytu jak kazdemu sie zdarzyc moze...a moze za goraco

Raczej ie jest za gorąco, bo u nas to tak gorąco nie jest. Zastanawiam się raczej nad tymi zębami górnymi, ale innych oznak chwilowo nie ma :no:

hmm ... a czy aby jak sięzaczęło dawać skojarzone to już trzeba wszystkie dawki do końca własnie skojarzonymi :confused:

Jeremi też teraz je o połowę mniej :eek: połowę słoiczka i mleczka :baffled: i znów zaczął się budzić w nocy :szok: Monika, pożycz mi przespanej nocki :tak:

Będę dziś u lekarza to zapytam się o te skojarzone :tak:
Widzę, że Jeremi też ma problemy z jedzeniem :szok::-( Niestety Mariolu Witek też źle sypia. Dziś na przykład obudził się o 3:50 i zasnął dopiero o 4:30 i znów obudził się o 5:15, a mamusia musiała wstać o 5:50 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Mi się wydaje, że to tylko jest wskazanie, żeby szczepić skojarzonymi, ale jak nie można, to można zastąpić (mi tak mówiła pediatra, że np. jak cię przestanie być stać, to można zaszczepić normalnie). Ja zaszczepię jeszcze skojarzoną, bo mój dobrze tolerował. Jestem mało panikująca ;-)

Monika, stawiam na ząbka - u mnie tydzień temu tak było, że 3 czy 4 dni jadł połowę, potem 5 dni jadł normalnie, i dwa dni temu przebił się ząbek. Nocki też wyglądały koszmarnie. Dziś już "tylko" :-D 5 pobudek, myślę że będzie coraz lepiej. Chyba taki paskudny ząbkowy miesiąc nas teraz czeka...:tak::rofl2:

My zaszczepiłysmy juz wszystkie dawki szczepionek skojarzonych na ten rok. Jutro mamy jeszcze wzw B. Potem po roku jest chyba ospa/odra itp. Ale tych szczepien nie bede dawac skojarzonych bo wiekszosc dzieci ma po nich jakies niefajne reakcje. Czytałam o tym nawet tu na forum. Ogólnie tez jestem mało panikujaca w tych sprawach, bo Zuzka te szczepienia zniosła super, ale te po ukonczeniu roku juz dawno postanowiłam dawac oddzielnie. Tu za duzo jest przypadków złej tolerancji.

reklama
Raczej ie jest za gorąco, bo u nas to tak gorąco nie jest. Zastanawiam się raczej nad tymi zębami górnymi, ale innych oznak chwilowo nie ma :no:
Będę dziś u lekarza to zapytam się o te skojarzone :tak:
Widzę, że Jeremi też ma problemy z jedzeniem :szok::-( Niestety Mariolu Witek też źle sypia. Dziś na przykład obudził się o 3:50 i zasnął dopiero o 4:30 i znów obudził się o 5:15, a mamusia musiała wstać o 5:50 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Monika wspolczuje tego wstawania i ze jestes niewyspana, mnie tez to juz za 2tyg:sick::szok:czeka, Marta zaczela tez sie budzic czesciej w nocy do tego Natalka tez spi nienajlepiej to tez bede chodzic pewnie jak zombie:wściekła/y:jak bede musiala wczesniej wstac..
Ciekawe co ci powie n/t tych szczepionek...
Abeja czyli mozna zaszczepic pozniej nieskojarzonymi jesli wczesniej sie szczepilo skojarzonymi? To jak skonczy rok dopiero...pewnie beda patrzec na mnie dziwnie,ze mi sie cos ubzduralo;-)To 5 kluc mnie tylko martwi bo to chyba sie nie da za jednym razem no i pielegniarkom tez to nie na reke jak moga jeden zastrzyk dac zamiast pieciu

Do góry