reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

reklama
Ticzka, my za Wami nawet w ogień....:tak:
...my za Wami też :tak:
Tikuś a nie mówiłam, że wszystko będzie OK? Przydały się czary. :-)
... no ba ;-)
To je sobie wytrzyj Nel ;-):-D A nie ma za co dziękować, bo od tego tu jesteśmy by się wspierać na wzajem :tak::-D
... toś mnie rozszyfrowała :-D ... i oczywiście pięknie to ujęłaś :tak::tak::tak:

... a powiem Wam moje Kochane, że byłam dzisiaj w naszej przychodni po recepte na lekarstwa i okazało się, że jest afera ... wszyscy wiedzą (nawet ci, których nie było) o przypadku Mateuszka ... i ogólne podejrzenie jest takie, że to co mu się przytrafiło jest jednak wynikiem tej szczepionki (w szczególności przeciwko krztuścowi) ... pielęgniarka w rejestracji powiedziała, że mieli już taki przypadek, że chłopczyk dostał po takiej szczepionce epi ... i " (...) babcia tego chłopczyka do dzisiaj na nią pluje za to, że mu tą szczepionkę podała" ....

... pediatra też mi powiedziała, że prosi abym omówiła temat szczepień z neurologiem, bo ona przypuszcza, że neurolog po tym zdarzeniu nie zgodzi się na zaszczepienie Mateuszka po skończeniu roczku ... w szczególności szczepionkami dodatkowymi ...

... czyli jednak dobrze doczytałam się w necie, że zdarzają się przypadki, kiedy podanie szczepionki skojarzonej kończy się poważnymi powikłaniami zdrowotnymi o podłożu neurologicznym ... :confused: ... mam jednak nadzieję, że u nas dalszych następstw nie będzie.

Tika Kochanie, nie przerażaj mnie :szok: Jak to możliwe, że w obiegu mogą być szczepionki, które mogą wywołać epilepsję :szok: Przecież to jakiś absurd.

Moniczka ... :sorry2::-:)-(... ale takich przypadków jest naprawdę bardzo, bardzo mało ... jeden na kilkaset tysięcy ... i w ogóle się o tym oficjalnie nie mówi, bo trudno jest udowodnić w przypadku takich maluszków, że to wywołała szczepionka ... więc oficjalnie mi tego też nikt nie powiedział ... ale z komentarzy pielęgniarkek i pediatry ... można niestety takie wnioski wyciągnąć ... a to znowu potwierdza wszystko to co już czytałam na ten temat w necie ... :eek:
... uważa się, że układ nerwowy u noworodków może jeszcze nie być na tyle dobrze rozwinięty, by potrafił on uporać się z pokonaniem wstrzykniętych kilku wirusów naraz ...

Kasiulka też jest w trakcie jakiegoś tłumaczenia, które dotyczy uszkodzeń mózgu u dzieci spowodowanych szczepieniami :-(. Wiem, że to straszne i sama nie wiem do końca co o tym myśleć :baffled::sick: ... a na przykład lekarze homeopaci są zdecydowanymi przeciwnikami jakichkolwiek szczepień ... więc coś w tym jest ...

Tika, śledzę waszą historię i strasznie się cieszę, że Mateuszek zdrowy :-)

Co do szczepionek, to oficjalnie mało jeszcze wiadomo, bo za krótko są te nowe szczepionki w użyciu. Ja słyszałam od szpitalnego pediatry-onkologa, że jest mały korelat z białaczką (dzieci z białaczką trafiające do szpitala bardzo często są zaszczepione na wszystko co się ukazało na rynku). Też pewnie marginalna sprawa, podejrzewam, że podobnie jest z uszkodzeniami neurologicznymi. Maluszki są po prostu jeszcze niedojrzałe i może im trochę ukł. nerwowy czy immunologiczny wariować...

ja sie wlasnie obawialam tych nowych szczepionek bo jeszcze nie wiadomo do konca co one moga powodowac, sa za krotko na rynku, ale mysle ze takie przypadki to naprawde ulamek procentu :-)

kasia_z ... znowu się z Tobą zgadzam :happy2::tak: i cieszę się, że do nas zaglądasz :-)!!!!

Maja ... dziękujemy, ucałowania przekazane :-)... Mateuszek aż się zaczerwienił jak go od Twojej ślicznej Lauruni cmokałam :-D;-). My też przesyłamy Wam wirtualne buziolki :tak:

reklama
Wiecie co, może i przesadzam, ale uważam że jeśli jakaś szczepionka ma ułamkowe działanie negatywne to nie powinna być produkowana i zalecana przez lekarzy. Jeśli taka szczepionka potrafi wywołać nawet u 5 maluszków na 1000 chorobę neurologiczną, to przecież ono musi się z nią męczyć do końca życia. A to przecież nie chodziło o to żeby maluszek zachorował tylko by nie chorował. Wiadomo, że leki na jedno pomagają a na inne szkodzą, ale nie szkodzą aż do tego stopnia by po tak małych dawkach wywoływać np. padaczkę :no: A jeśli uważają mądre głowy, że układ dziecka nie jest w stanie uporać się z kilkoma wirusami jednocześnie, to po co wymyślają takie szczepionki?
Uff, wyplułam to z siebie...

Do góry