reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

reklama
Moje Kochane ... dziękujemy bardzo za kciuki i fluidki.

... więc tak ... byliśmy u tego neurologa i on powiedział, że daje 50 % na 50 % szans, że nie jest to padaczka .... Niestety bez EEG głowy nie może postawić konkretnej diagnozy. Jutro mamy dzwonić do pani doktor, która zrobi Mateuszkowi to badanie i umówić się z nią na termin.

W związku z tym, że Mateuszek zażywa teraz to Luminalum wynik EEG może być niedokładny lub trochę zafałszowany, a żeby zrobić EEG nie pod wpływem tego leku musielibyśmy czekać ok. miesiąca, ponieważ Luminal tak powoli wypłukuje się z organizmu :dull:, więc wolimy jednak zrobić to jak najszybciej, aby zobaczyć jaki w ogóle będzie wynik i czy coś wykaże ..

Neurolog powiedziałm, że pocieszającym objawem jest, że Mateusz reaguje na ostre światło tym wywracaniem oczu, bo czasem dzieci tak mają, że sobie wymyślą coś takiego na przykład i potem kontynuują taką umiejętność.

... no więc nie wiem czy się cieszyć ... czy nie ... 50 % szans, że nie jest to tak poważna choroba to z jednej strony bardzo dużo ... z drugiej znowu ... bardzo mało :-(

tika ale mysle ze 50% to juz nie jest zle. A lekarze niestety bez konkretnych badan nigdy ci nie dadza 100% pewnosci. Lekarz daje ci jednak duza szanse ze nie jest to nic powaznego wiec tego sie trzymajmy a o zlych rzeczach nie ma teraz co myslec. W taki razie dalej trzymam kciuki i pozdrawiam.
Aniu a jak tam Hanusia dzisiaj?

Ania życzę tobie by Hanusia szybciutko9 wyzdrowiała, a jakimis pleciugami co banialuki opowiadaja nie ma co się przejmować zupełnie

Tika trzymam za was kciuki. Powiem Ci,że siostrzenica mojego B. ma epilepsję, a ma niecały roczek. Każde diecko jest inne i ataki inaczej wyglądaja, u niej prócz wywracania oczu były dziwne reakcje mięśniowe, takie napięcie a później wiotczenie.
Mam nadzieję,że będzie dobrze....
Trzymaj się cieplutko i pisz, bo my tu od wspierania jesteśmy:tak:

Tika czytałam trochę o tej padaczce i wydaje mi się, że Twój synuś jednak jest zdrowy jak rybka:tak::-). Bynajmniej mam taką i nadzieję i będę trzymała wielkie kciukasy żeby tak było. I zatrudnie do tego nawet moją mame i Hanie nauczę też:-).

Kama, ja tak patrze na tą krostkę i sie zastanawiam od czego to może być i przychodzi mi do głowy, że może go tam coś ugryzło? I się drapał i drapał i dlatego krew leci... Hanie ugryzł komar i też ma na głowie taka kroste i jej sie goi i goi tyle czasu! Sama nie wiem...

A Hania chyba lepiej, drapie się po buzi, uszach, wysypka trochę schodzi, w nocy lepiej śpi, ale w dzień za to marudzi i marudzi. Troszkę lepiej je, więc mam nadzieje, że niedługo wszystko wróci do normy!

Poza tym przyjechał do nas w odwiedziny Hani chrzestny z Londynu (mój brat) i okupuje mi komputer calymi wieczorami i nocami, więc sie wściekam, bo zdążę tylko przeczytać Wasze posty a odpisać juz nie mam kiedy:-D:-D:-D. Cud, że teraz tu jestem:-p.

Pozdrawiam. Buziaki :*

kasiulka i ania_zywa ...dziękuję za dobre słowa :-)

Kama ... Elma może mieć rację, bo gdy zobaczyłam to zdjęcie to przypomniałam sobie, że gdzieś na forum czytałam o naczyniaczkach ... ale lekarz będzie wiedział najlepiej ... i na pewno rozwieje Twoje wątpliwości.

reklama
tika, wczoraj tak o was myślałam, że do męża powiedziałam "Mati"! Oj, długo się musiałam tłumaczyć, a nie bardzo mogłam, bo tak się śmiałam, że nic nie rozumiał co do niego mówię:-D:-D:-D:-D:-D

wasza wizyta poszła chyba całkiem dobrze. Antenka ma rację, że bez badań dobry lekarz niczego nie może wykluczć ani potwierdzić. A 50 % to sporo szansy, że wyszstko jest dobrze. Zresztą muszę ci powiedzieć, że mam przeczucie, że wszystko jest OK, a ja jestem taka trochę czarownica (pod tym względem oczywiście:-D:-D) ucałuj Matiego i bądź spokojna, wszystko będzie dobrze

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry