reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

Karlam a jak w nocy?tzn śpi sam bez problemu w łóżeczku? a to jedzenie wszystkiego na co masz ochotę..to nie wiem, jak mi by tak pediatra powiedział to mimo wszystko bym nie posłuchała bo u nas właśnie z tego,że czasem coś zjem nie tak mamy niespokojne wieczory i noce.Ale to piszę o sobie;-)No ale nie wszystkie dzieci reagują na to co sie je.Mam ochotę na świeże warzywa np ale sobie odpuszczam tak samo nabiał...czy czekolada lub gazowane napoje, i smażone.Bardziej jestem sfrustrowana tym,że miewa kolki niż tym,że nie jem tego wszystkiego.A głodna nie jestem i waga też ani drgnie;-)A tą chustę sobie w końcu kupiłaś?

reklama
(...) dosyc ciaglego noszenia bo niedlugo nie wyrobie, w sumie po jedzeniu ktore ma trwac okolo 15 - 20 minut (jak maly zasnie to musze go budzic na chamca) musi mu sie odbic potem lezenie na lecach przez pierwsza godzine uniesiony do kata 30 - 40 stopni, nastepna godzine po jedzeniu lezakowanie na brzuszku (...)

Że jak ... mały się ma drzeć przez godzinkę na pleckach, a potem godzinkę na brzuszku :confused: :confused: :confused:
Jeremi owszem poleży sobie, ale z czasem mu się nudzi i potrzebuje zmiany np. wskakuje do fotelika albo zmieniamy pokój albo leżakuje na przewijaku i puszcza wtedy bączki. Ale pod żadnym pozorem nie uleży godziny w ciągu na pleckach a tym bardziej na brzuszku ... u mnie byłby ryk aż strach :szok:

Oczywiście życzę ci powodzenia :tak:

PS. a co do siuraka to moja pediatra pooglądała i powiedziała, by nic na siłę i broń boże by pękło
Tu muszę się zgodzić z Abeją ... co lekarz to szkoła

Skakanka w nocy jest roznie ale przewaznie budzi sie co 2 lub 3 godiznki niestety:-( a chuste kupilam ale maly jakos kiepsko na nia reaguja :-( a co do jedzenia to tez sie zdziwilam bo wiem ze maly jest wrazliwy bardzo, no ale zobaczymy, aha tez nie moge jesc nabialu niestety :-( czekolade sprobowalam i jest oki :-)

MariaOla no z tym lezeniem jest problem, ale chodzi o to by mu sie nie ulewalo, a lezenie na brzuszku to on lubi i lepiej mu baki ida i brzuszek nie boli, ale fakt nigdy godizny nie ulezal w jednej pozycji, mysle ze doktorka powiedzial to tak mniej wiecej zeby zobrazowac a nie ze musze tego przestrzegac z zegarkiem w reku ;-)

co do sisiorka to akurat sie z nia zgodze bo moj kuzyn musial miec taki zabieg :-( masakra ;-( a o pakniecie skorki to chodzi o tej juz przyrosnietej, oczywiscie jak jest z nim oki to bron boze zeby cos peklo :-)

MY JUZ PO WIZYCIE ARYAN WAZY 6200KG I JEST WSZYSTKO OK:-) NO ZMIENILISMY MLEKO NA NESTLE:tak:

Karlam to co 2 czy 3 godziny to jest norma i nie jest tak źle:tak: a w dzień nawet jak je co godzinę to też niestety;-)norma poza tym jak będzie często ssał to będziesz mieć więcej pokarmu i nie grozi zaniknięcie:tak:Ja myślałam,że ma po prostu kolki i przez to właśnie jest nerwowy..A stulejka to nawet nie wiem co to jest;-)mąż mi może pokaże dziś wieczór;-)
Karola to chłop jak dąb:-)

Karlam ja dokarmiam Laure i tez budzi sie w nocy co 3 godz to standard,dziewczyny maja racje,nerwowy jest napewno przez te kolki ,wiem to po Laurze ona tez tak ma czasami umie ryczec caly dzien ale ja jestem mama jedza i nie nosze za duzo:baffled:
za to sie pochwale ze mala ladnie w lozeczku spi:tak: ale godzine tez sama nie ulezy-nie ma szans:no:

Karlam to co 2 czy 3 godziny to jest norma i nie jest tak źle:tak: a w dzień nawet jak je co godzinę to też niestety;-)norma poza tym jak będzie często ssał to będziesz mieć więcej pokarmu i nie grozi zaniknięcie:tak:Ja myślałam,że ma po prostu kolki i przez to właśnie jest nerwowy..A stulejka to nawet nie wiem co to jest;-)mąż mi może pokaże dziś wieczór;-)
Karola to chłop jak dąb:-)

no niesety w dzien je co pol godziny :-(

reklama
Do góry