reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

Dobry wieczór! Dopiero wróciłam z pracy, ale od razu dziękuję Wam za rady i dobre słowo!Hania przespała całą noc spokojnie, rano dałam jej mleko, bo myślałam, że już jest ok, ale zwymiotowała:-(. Pani doktor powiedziała, że na razie nie widzi potrzeby podawania lekarstw, więc mam ją poić wodą i nie zmuszać do jedzenia, tyle. Od tamtej pory już nie wymiotowała, ładnie je i nic jej nie dolega.. Chyba, bo momentami wydaje mi się, że pobolewa ją brzuszek:confused:.

Skakanka i kazia_z ja to chyba za bardzo nie wiem, co to biegunka:-D. Bo Hania zawsze robiła normalne kupki, od jakiegoś czasu (ponad tydzień) robi kupy częściej i rzadkie, dziś zdarzyło jej się nawet zrobić 4 razy:szok:. Ale w sumie raz może kupa wsiąkła w pampersa, reszta taka papkowata, więc to chyba nie jest biegunka jeszcze:confused:. Co myślicie?

reklama
:-) To dobrze, że Hania już lepiej. Ja też o biegunkach wiem mało, ale podobno są strasznie śmierdzące i jest to generalnie woda zabarwiona kupą, więc twój opis nie pasuje. Może ta jedna wsiąkła kupa była biegunkowata, a teraz już jest w porządku?
Może po prostu coś zaszkodziło, uczuliło? Wirus to zwykle 3 dni rzygania w kółko i biegunki, więc nie podejrzewam... (koleżanki córeczka miała)
U mnie ostatnio też częstsze kupy i czasem rzadkie, ale biegunka to nie jest :-)
Buźka dla Ciebie i Hani!

Dzięki Kasiu! To Hania nie ma biegunki w takim razie:-D. Myślę, że już wszystko będzie ok:tak:. Może te rzadsze kupki to od ząbków:tak:.

Aniu Teraz dopiero przeczytałam, że Hanula choruje :szok::-( Przykro mi z tego powodu. Moja siostrzenica miała wirusa, tzw. grypę żołądkową i tylko miała wtedy wymioty (czasem są tylko wymioty, czasem tylko biegunka, a czasem jedno i drugie). Z tego co pamiętam to nie powinno podawać się wtedy mleka, bo ono powoduje te wymioty, podrażnia żołądek i jelitka. Jeśli dziecko ma gorączkę to mleko potrafi się nawet zważyć w brzuszku (tak twierdził lekarz). Ważne jest by podawać dziecku dużo pić wody (może być często małymi porcjami), żeby się nie odwodniło. U małych dzieci to szybko idzie. A jak teraz się Hania czuje?

Monika masz rację z tym mlekiem, ja jej rano dałam, bo myslałam, że juz jest ok, ale niestety nie było:-(. W ciągu dnia już ładnie jadła i nie wymiotowała, teraz śpi:tak::-). Czuje sie juz chyba dobrze, dziękuję! Pisze chyba, bo niestety sama mi nie chce powiedzieć, jak jej sie pytam Haniu jak się czujesz:-D;-).

Monika ma racje z tym mleczkiem,Laura tez chorowala ,miala kupe ze sluzem i bole brzuszka i lekarka zabronila dawac mleczko przez 2 dni i juz jest lepiej:tak:

duzo zdrowka dla chorych dzieciaczkow!!

Ale chyba cos jest w powietrzu bo Natalke ostatnio bolal brzuch i tez robila brzydkie kupy i czesciej a Marta dzis tez zrobila takie dwie rzadkie co jej sie nie zdarza bo przewaznie ma zatwardzenie:dry:

reklama
Do góry