reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

reklama
Może tak, a może nie. Może zapalenie ucha, może pleśniawki, może zęby, może brzuszek... możliwości dużo. Ja tez bym poszła do pediatry.:tak:
A w nocy je? Bo jak zęby to zwykle w nocy dzidź nadrabia...
U mnie taki spadek apetytu był maks 2 dni. Jak by to było więcej to sama bym do pediatry szła, bo to pierwszy objaw wszystkich możliwych chorób...

Nie, w nocy nie je. Ma spokojny sen, ale jak jej probuje przez sen przemycic jedzonko to sie i takl wybudza i nie chce jesc! A wczoraj np jak pila mleczko na wznak to poplakiwala co chwile, a jak sie polozyla na boku to wypila:confused:. Jedynie co mnie niepokoi to to pociąganie uszka, ale to też nie co chwile, z reguly jak ma spsć lub jeść.. No i kupki, robi ok 3 dziennie, dosc zadkich:confused:.

Aniu ... ja też bym poszła do lekarza na Twoim miejscu ... jeśli Cię tylko coś niepokoi, to i tak i tak zawsze lepiej to skonsultować ... choćby dla własnego spokoju :tak:. Buźka dla Haneczki :-)
... i oczywiście daj znać jak wrócicie od pediatry, co powiedział :tak:

Zdrówka dla Hanusi!!! Pewnie, zawsze lepiej skonsultować....

U nas ostatnie dni też są ciezkie, ale jakos damy rade. Całe szczescie ostatniej nocy było bez temperatury.
dziewczyny a tak btw. ... jak zbijacie dzieciom temperature? bo ja pdałam zuzce paracetamol w syropie, ale nie zadziałał zbyt szybko..

Abejka ... ja podawałam Nurofen dla dzieci w syropie i on u nas bardzo dobrze się sprawdzał ... znacznie lepiej niż czopki z paracetamolem :tak:

U mnie gorączki jeszcze nigdy nie było, ale stosowałam paracetamol w syropie na ból ząbków i się sprawdzał. I chętnie go jadł o dziwo :-)

No i byłam u lekarza z Hania i nic sie nie dowiedzialam:wściekła/y:. Osłuchała ja i powiedziala, ze jest ok. Mówie, ze jak pije mleko z butli to sie ciagnie za uszy i poplakuje.. A ta na to, ze gdyby ja uszy bolaly, to herbatki tez by pic nie chciala...:confused:. Pani doktor uważa, że Hania poprostu lubi jesc łyżeczką i już, i mam jej na razie nie dawać butli, ewentualnie kupić kubeczek z dziubkiem:confused:. NIe wiem jak to jest, ale... nie kupilam dzis kubka, bo czasu nie mialam, a pod wieczor Hania tak jakos mi stekala, poplakiwala, mama mowi, ze glodna moze... Jak glodna, jak dopiero co jadla? Sprobowalam, zrobilam mleko w butli, jeszcze dobrze jej nie dalam a ona buzia otwarta i czeka:-D. Wypila cale 160ml i poszla spac:-D:szok:. Ech, i co tu myśleć teraz hehe:-D:-D:-D:shocked2:.

Abejka ... ja podawałam Nurofen dla dzieci w syropie i on u nas bardzo dobrze się sprawdzał ... znacznie lepiej niż czopki z paracetamolem :tak:

Dokładnie, ja dawałam Hani paracetamol w czopkach, ale nie dosc ze pozno zaczynaly dzialac to jeszcze na krotko. Ale kochana Tika :)tak:;-):-)) poradzila Nurofen i jestem zadowolona, bo działa bardzo szybko i bardzo dobrze:tak::-).

reklama
ania moja Ntalka tez sie tak ciagnel za uszka ale mial wysoka goraczke do tego myslalam ze ma zapalenie uszu a tu gardlo zawinilo...........nie wiem czy ci lekarz pokazywal jak sie sparwdza czy z uszkami ok..........kladziesz dziecko na pleckach i przyciskasz palce w okolicy uszu tak jakbys chciala uszka zatkac.........jesli jest potworny ryk to znaczy ze ejst cos nie tak a poza tym jesli bola uszy to nie da rady z dzieckiem w domu wytrzymac bo tak ryczy:crazy:
a co do czopkow i syropkow ja tez jestem za syropkami..........najczesciej maja dzialanie przeciw zapalne a czopki tylko zbijaja temperature..........ja czopki podaje tylko wtedy gdy male nie chca jesc i wymiotuja:tak: a tak to zecydowanie lepszy jest nurofen , ibufen lub panadol;-)

Do góry