reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

Byłyśmy dziś na szczepionce przeciw WZW B i teraz mamy spokoj do lutego:tak:. Moja bidulka ma tak złe wspomnienia z gabinetami lekarskimi, ze weszlysmy tylko na wazenie a ona na sam widok bialego fartucha zaczela plakac:-(. Nie wspomne juz co było potem:-(. Dodam tylko, ze jak w domu zasypiala, to jeszcze przez sen szlochala, tak chlip chlip chlip:-:)-:)-(.

reklama
Byłam w piątek u ortopedy z Filipowym prześwietleniem bioderek. Przy okazji zapytałam się lekarza czy to normalne, że dzieci w wieku młodego wyginają stopki do środka. Troszkę się tym martwię bo nie wygląda na naturalną sprawę. Usłyszałam, że musi małego zobaczyć, chciałam więc małego przynieść z samochodu, a on na to, że nie ma mowy bo muszę mieć skierowanie od pediatry. Wkurzyłam się na maxa. Moja przychodnia i poradnia ortopedyczna są na dwóch krańcach miasta i pokonanie tego odcinka to dla mnie duży problem, zwłaszcza bez własnego samochodu. Co za cholerna papierologia.

Fogia masz racje ta cholerna biurakracja jest wykanczajaca. Jak ja sie ciesze ze tutaj jest zupelnie inaczej. Mam nadzieje ze ze stopkami Filipka jest wszystko o.k. My bylismu u pediatry w piatek i pytalam o jego bioderka bo bardzo mnie niepokoilo to ze wy mialyscie USG a u mnie niczego takiego nie bylo. No i wszystko wyglada bardzo dobrze. Niestety niepokoi mnie to ze Hubcio przekrzywia glowke w lewa strone czasami jest to bardziej widoczne czasami mniej. Kekarz powiedzial ze jest to skurcz miesni i musimy to cwiczyc a on tego bardzo nie lubi i strasznie z tego powodu placze. Bardzo mi sie to niepodoba i chyba jak tylko wrocimy z wakacji to sie wybierzemy do rehabilitanta:-(

Antenka - wyobrażam sobie, że taka gimnastyka nie jest fajną zabawą, gdy Hubcio protestuje przy niej płaczem :-(, ale mam nadzieję, że się szybciutko uporacie z tym problemem.

Fogia - a może tylko Ci się wydaje, że Filli tak niefortunnie stópki stawia i może jest to w normie u takich maluchów... wierzę, że tak właśnie jest :tak:.

Mam nadzieję tika, że tak jest. Chociaż wydawać to mi się nie wydaje ale zauważyłam, że ostatnio mały robi to troszeczkę rzadziej. W tym tyg. i tak się nie uda już tego ortopedy odwiedzić bo go nie będzie. :wściekła/y:

Oj współczuję Hubciowi tej niezbyt przyjemnej gimnastyki.

Tika Jak dobrze pamiętam to jesteście na etapie zmniejszania leku Matiemu. Jak on się teraz czuje?

reklama
Monisia ... dobrze pamiętasz :tak:, wydaje nam się, że mu to odstawianie leku służy :-), dużo mniej śpi i nie jest taki zaspany, gdy się budzi, zaczął znowu po swojemu opowiadać i więcej rozrabiać też :-), ale coś bardzo marudzi od piątku (tak jeszcze w życiu nie marudził ...) i nie wiemy czy jest to związane z odstawianiem leku, czy z ząbkowaniem :confused: ...
Zostało nam jeszcze 9 dni do całkowitego wyeliminowania Luminalu :happy2:, ale dawki podajemy już bardzo niewielkie :tak:

Do góry