reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Wy już tyle badań macie po robionych, a ja po pierwszej wizycie nawet nie dostałam skierowania na badania :/ jakieś to dziwne teraz.

W pierwszej ciąży od razu dostałam skierowania - a teraz jakoś olewawczo lekarka mnie po traktowała. Jak teraz nie będą chcieli mi dać - to się upomnę o nie !!!

Dziunka24 - ja też mam problem z wybraniem lekarza, w poniedziałek się przekonam czy u niego dostanę.

reklama
No więc ja już po wizycie.
Ciąża jest młodsza niż wynika z obliczeń, jest dokładnie 4w6d. Tak myślałam, że tak będzie bo przytulanki były przed terminem kiedy powinnam dostać @. Serduszka jeszcze nie usłyszałam, muszę czekać do następnej wizyty. Ale pęcherzyk ma się dobrze, ładnie się zagnieździł :)
Termin na 23 lutego :)

No i ja w koncu jestem po pierwszej wizycie.
Dzidzia ma sie dobrze, serduszko ladnie bije:-)

Jestem bardzo, bardzo zadowolona z wizyty. Trwala prawie godzine, pytania byly doslownie o wszystko.
Dostalam skierowanie na ogrom badan w tym badan prenatalnych, ale te mam dopiero zrobic na poczatku sierpnia. Na szczescie od 35 r.z. badania prenatalne sa gratis.

A moja pania doktor jestem zachwycona, zadzwonila do mnie dzis rano (a dzis wolne, bo Boze Cialo), ze zapomniala mi powiedziec o jedynym badaniu (wczoraj bylam u niej jako ostatnia pacjenta, byla zmeczona i zapomniala...). Kazala mi jutro szybciutko zrobic poziom progesteronu, jutro mam jej wyslac wyniki smsem.
Jestem w szoku. Myslalam ze takich lekarzy juz nie ma :-)
A ten poziom progesteronu musze zrobic bo w poprzedniej ciazy mialam zatrucie ciazowe, wysokie cisnienie.

Troche mnie nastarszyla, wiek, ostatnie przejscia w ciazy... mam dmuchac na zimne...

Ostatnia edycja:
a ja sie zastanawiam, czy nie moge poprosic mojego rodzinnego o skierowanie na te wszystkie badania?? no bo wyjdzie troszke za nie, a to dopiero poczatek. Jutro mam zamiar zroobic wszystkie

reklama
a ja sie zastanawiam, czy nie moge poprosic mojego rodzinnego o skierowanie na te wszystkie badania?? no bo wyjdzie troszke za nie, a to dopiero poczatek. Jutro mam zamiar zroobic wszystkie

Powiem szczerze, że ja też się nad tym zastanawiałam a np. badanie na toxo na te dwa odczynniki to 50zl a ile tych badań?! Raz byłam u rodzinnej po poronieniu, żeby dała mi skierowanie na badanie tarczycy (u mnie w domu wszyscy mają z nią problem)- dała mi bez niczego. Ale teraz jakby poszła do niej z listą badań to jakoś wątpie... może ktoś tak chodził?
Ja chodzę prywatnie do gina.

Do góry