reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

moj taki troche pyzaty, ale w sumie nie wyglada grubo, ostatnio nawet na buzi schudl i brzuszek mniej mu sie rozlazi (pewnie miesnie lepiej ma juz wycwiczone)
nosic troche ciezko, dlatego staram sie go do noszenia nie przyzwyczajac

czyzby moje dziecie najwieksze bylo? :)

reklama
A my po szczepieniu i ważeniu. Obecnie 6130 ale nie kazała Basi całkiem rozbierać więc myślę, że jest tak 6000. No i lekarz stwierdził, że strasznie dużo przybrała. Ale chyba bez przesady i tak jesteśmy ledwo za 10 centylem i 1050 przez 6 tygodni to chyba ok. Przez pierwsze 6 tygodni było 950 kolejne 850 a teraz 1050 więc raczej podobnie a patrząc na niektóre dzieciaczki to wręcz mało, a ona mi dzisiaj dwa razy Basię na wagę kazała kłaść i już myślała, że waga zepsuta:-)

A my po szczepieniu i ważeniu. Obecnie 6130 ale nie kazała Basi całkiem rozbierać więc myślę, że jest tak 6000. No i lekarz stwierdził, że strasznie dużo przybrała. Ale chyba bez przesady i tak jesteśmy ledwo za 10 centylem i 1050 przez 6 tygodni to chyba ok. Przez pierwsze 6 tygodni było 950 kolejne 850 a teraz 1050 więc raczej podobnie a patrząc na niektóre dzieciaczki to wręcz mało, a ona mi dzisiaj dwa razy Basię na wagę kazała kłaść i już myślała, że waga zepsuta:-)
jejku ci lekarze to niech się zdecydują, nam powiedzieli wczoraj że za mało ważymy, Tobie dziś że za dużo Basieńka przybyła. kurka to ile takie dziecko ma przybyć na wadze po 4 miesiącu.

jejku ci lekarze to niech się zdecydują, nam powiedzieli wczoraj że za mało ważymy, Tobie dziś że za dużo Basieńka przybyła. kurka to ile takie dziecko ma przybyć na wadze po 4 miesiącu.

Ci lekarze juz sami nie wiedzą ile powinno dziecko wazyc w tym miesiacu.Moim zdaniem dobrze wazą Wasze dzieciaczki.

Milenka ma 72 cm a waży 6950. Jest na piersi, ponoć przybierała za mało, choć głodna nie była. Dostaje raz dziennie mleko mm lub kaszkę i zupkę albo obiadek. Deserki lub soczek nie codziennie. Reszta posiłków to mój pokarm.No i mogę się pochwalic dzisiaj drugim ząbkiem :)Mamy komplet dolnych jedynek:)Ma już pół roczku, jak to zleciało...

Ostatnia edycja:
dzisiaj znowu łapałam siki małego na posiew, efekt - 3 zużyte pojemniki na mocz, obsikane łóżko, obsikana mama i mała próbka moczu:-D:-D:-D:-D

mam nadzieję, że bakteria wreszcie unicestwiona, bo jak będę miała znowu łapać mocz, szlag mnie trafi:eek:

reklama
dzisiaj znowu łapałam siki małego na posiew, efekt - 3 zużyte pojemniki na mocz, obsikane łóżko, obsikana mama i mała próbka moczu:-D:-D:-D:-D

mam nadzieję, że bakteria wreszcie unicestwiona, bo jak będę miała znowu łapać mocz, szlag mnie trafi:eek:

Mag kup w aptece woreczki na mocz ,Przyklejasz, zapinasz pampera i czekasz:) Są specjalne dla chłopców i dziewczynek:)Groszowe sprawy.

Do góry