reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Bulina, nie łam się, ja tez małej nie obcinam paznokci, co się boję :/

no jak dziecko małe ma podnosic główkę z leżenia na plecach?? mojej tez głowa do tyłu leci.

reklama
my dzis bylismy na szczepieniu wzielismy 6w,1 i maly nawet ok to przeszedl, na uklucie dala masc aby to znieczulic, pozatym powiedzielismy o naszym klopocie z wieczornym spaniem stwierdzila ze to kolki kazala podawac espumisan , zobaczymy bardzo chcialaby aby pomoglo gdyz wczoraj nie spalismy do 1 w nocy.

aaaa i stwierdzila jedna ze maly przytyl ok a druga ze za duzo je , 14-150ml to jej zdaniem za duzo???? kurde to jak mam dawac mniej jak maly tego sie domaga.

a na kolki jedna dala kropelki a druga odrazu na recepte bebilon pepti, chyba oszalala, malyu jest wieczorami niespokojny ale nie placze ani nic, wiec po co zmiana mleka odrazu? eh ci lekarze, a to mleko na recepte, narazie zostajemy przy naszym bebilonie 1, aaa i stwierdzila ze po herbatakach granulowanych rumiankowa itp. z hippa itp. moze miec kolki bo to same konserwanty itp. i kazala parzyc normalny rumianek zobaczymy ale w sumie mnie wkurzyla, bo przez 7 tygodni przytyl 2 kg i jej zdaniem to bardzo duzo, a druga ze w sam raz

my dzis bylismy na szczepieniu wzielismy 6w,1 i maly nawet ok to przeszedl, na uklucie dala masc aby to znieczulic, pozatym powiedzielismy o naszym klopocie z wieczornym spaniem stwierdzila ze to kolki kazala podawac espumisan , zobaczymy bardzo chcialaby aby pomoglo gdyz wczoraj nie spalismy do 1 w nocy.

aaaa i stwierdzila jedna ze maly przytyl ok a druga ze za duzo je , 14-150ml to jej zdaniem za duzo???? kurde to jak mam dawac mniej jak maly tego sie domaga.

a na kolki jedna dala kropelki a druga odrazu na recepte bebilon pepti, chyba oszalala, malyu jest wieczorami niespokojny ale nie placze ani nic, wiec po co zmiana mleka odrazu? eh ci lekarze, a to mleko na recepte, narazie zostajemy przy naszym bebilonie 1, aaa i stwierdzila ze po herbatakach granulowanych rumiankowa itp. z hippa itp. moze miec kolki bo to same konserwanty itp. i kazala parzyc normalny rumianek zobaczymy ale w sumie mnie wkurzyla, bo przez 7 tygodni przytyl 2 kg i jej zdaniem to bardzo duzo, a druga ze w sam raz

yra to tak samo jak z moim...mój przytył jakieś 2100 przez 7tyg. a jak mu dawałam z butli (mojego lub bebiko) to dawałam 120ml i myślałam ze to za dużo. :no:

yra, nie bierz do siebie :) ja mam jakis olewacki humor dziś ;)
ale powiem Wam, ze moja w tej chwili je 120ml czasami 150ml, więc raczej duzo Wasze maluchy jedzą w porównaniu do mojej ;)
najważniejsze, że waga w górę idzie :)

Ja małej daje ze dwa razy dziennie picie,tak z pół godziny przed jedzeniem.
Daga czasami jest na tyle spokojna,że nożyczkami udaje mi się obciąć jej paznokcie a jak nie to czekam aż przyśnie.
Co do jedzenia to zazwyczaj zjada 90ml co 2-2,5godziny.Czasem woła 125ml.
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu,była dzielna:)Jak na razie nie zapeszając altacet w żelu i czopki nie przydają się.Mała troszkę postękuje ale nie co więcej na rękach ją trzymamy i jest dobrze.

Wieice co, wydaje mi się, ze ta moja lekarka trochę przesadza, bo np na brzuszku Mała pięknie podnosi główkę, taką ładną "foczkę" robi, a co do podnoszenia główki w leżeniu na pleckach, to czytałam, ze dzieci potrafią to robić dopiero w 4 miesiącu... chyba lekarkę zmienię, bo ciągle coś nowego wynajduje, a to krostki na dupce i dieta hypoalergiczna dla mnie, a teraz ta główka i do tego nie chce nam Niuni zaszczepić, jeszcze powiedziała na pierwszej wizycie, że bioderka nie takie i zaleciła szerokie pieluchowanie, ani razu tego nie zrobiłam a na drugiej wizycie lekarka wielką poprawę widziała, dziś znów się do bioderek przyczepiła... usg dopiero 5 lipca mamy, nic tylko podatki płacić i w kolejkach trzymiesięcznych czekać, dramat jakiś.

bulina, a właśnie wczoraj o takich super medykach z mężem rozmawiałam. niektórzy to po prostu wynajdują, co się da!
juz swoje zdanie wyraziłam wcześniej ;) moja tez przesadza ;/

Byliśmy dzisiaj na badaniu słuchu i na szczęście okazało się, że wszystko jest ok :tak:. Synek był super grzeczny - w czasie badanie nie spał, ale leżał grzecznie u mamy na rączkach i ani pisnął :-).

reklama
no i my po szczepieniu. dwa zastrzyki, więc niedużo, ale i tak biedulka spłakała się okropnie, az się zanosiła, a potem tylko zipała :( moje kochane maleństwo, myslałam, że się z nią popłaczę, tym bardziej, że pierwszy raz płakała ze łzami. teraz też płacze, ale tatuś wziął, bo mi głowa i krzyż pęka :(
w aptece nie sprzedali mi czopków przeciwgorączowych :/ pani powiedziała, że od skończonych 3ch miesięcy i koniec dyskusji :/
a do innej apteki już nie chcieliśmy jechać, mam w domu Calpol więc jak coś, to zapodam strzykawką :(

Do góry