reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
chyba też musze pieluchowac Olę :(
lekarka nie mówiła w sumie, ale na prawej nóżce Olcia ma 2 fałdki, a na lewej jedną, a tą drugą leciuko zaznaczoną,że w zasadzie nie widać :(
pytałam o to usg, ale tutaj nie robią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sprawdziła ręcznie i powiedziała, że ok. no ale te fałdki :(
w Polsce będę dopiero w lipcu :(
dawajcie tą fotoinstrukcję, bo ja jakaś ciemna jestem :(

Dziewczyny jak to jest z tymi szczepionkami bo nie wiem którą brać - 4 w 1, 5w1 czy 6 w 1 ? A i jak to idzie cenowo ? - nie mam pojęcia czym one się różnią? Toa wiem że mniej kłuć ale czy jak wezme 6w 1 to tylko raz beda na nia malego kuć ?

Jak kupisz 5w1 to za pierwszym razem będą 2 wkłucia, a potem już po jednym, a jak 6w1, to zawsze jedno, ale już do końca musisz szczepić tą szczepionką, a jest ona sporo droższa (5w1 100 - 120 zł, 6w1 180 - 200 zł)

Nam lekarka poradziła szczepić szczepionką 5w1 + żółtaczka na fundusz. Wychodzi najbardziej optymalnie cenowo (koło 120zł za 5w1, 6w1 się nie opłaca). 2 wkłucia jeszcze można przeżyć, więcej sobie nie wyobrażam ( mąż trzymał Małą a ja i tak na to nie mogłam patrzeć).

Wiecie co? Poczytałam w internecie o tej dysplazji i w efekcie umówiłam się na wizytę do innego ortopedy. Niestety wizyta dopiero za 2 tygodnie. A w przyszłym tygodniu pójdę jeszcze do naszej pediatry z tym USG i zapytam o jej opinię. Nie podoba mi się to, bo lekarz nam nie określił w ogóle stopnia dysplazji, nie powiedziął jaka ma być szerokość tych pieluch, a w ogóle to piszą, że skuteczność szerokiego pieluchowania jest wątpliwa i jak jest faktycznie problem, to sie powinno używać profesjonalnych rozpórek, a pieluchowanie może bardziej zaszkodzić niż pomóc, szczególnie jak się to źle robi :baffled:. I bądź tu człowieku mądry...

Gosia, z fałdkami chodzi o to, że niesymetryczne fałdki na nóżkach mogą być objawem dysplazji.

no właśnie i my mamy o jedną fałdke więcej na jednaj nóżce :( kuuuurde, niby odwodzenie dobre i niby fałdki o dysplazji nie muszą świadczyć, ale i tak sie martwię :( a w tym kraju nie ma jak zrobić usg :/

reklama
A ja znów zaraziłam Kubę katarem:no: Noszenie maseczki nic nie dało :wściekła/y:
Idziemy zaraz do lekarza, niech go posłucha, bo nieładnie kaszle :no:

Do góry