reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

dokładnie...za duzo przytył :-D Ja cały czas karmie piersią - butle mu dawalam RAZ DZIENNIE! i to nawet nie zawsze.
Teraz młody ma 2 tygodnie być bez dokarmiania i za 2 tyg mam go zważyć i sie zobaczy czy nadal dużo utyje :-D

kumam aczkolwiek to dla mnie dziwne :) ja ciągle jestem na butli :) i dziś mam bilans na 13.15 i widzę po małym, że też jest pucuś :) ale jak ona walnie do mnie jakiś tekst to mój M chyba ją wyśmieje :) przecież dziecko musi jeść

reklama
https://www.babyboom.pl/forum/zdrowie-f311/viburcol-n-czy-ktos-mial-11006/ Też stosuję
vibrucol n , mała się uspokaja po około kwadransie . Nie ma skutków ubocznych, zalecany przy stanach niepokoju u dzieci i niemowląt ,kolkach, bolesnym ząbkowaniu i wspomagajaco przy infekcjach wirusowych.Podaje sie od pierwszego dnia życia , w opakowaniu jest 12 czopków, płaciłam 28zł. Dzieciom do 6 miesiąca dajemy jeden lub dwa razy dziennie. A i jest dostępny bez recepty.

Ostatnia edycja:
kumam aczkolwiek to dla mnie dziwne :) ja ciągle jestem na butli :) i dziś mam bilans na 13.15 i widzę po małym, że też jest pucuś :) ale jak ona walnie do mnie jakiś tekst to mój M chyba ją wyśmieje :) przecież dziecko musi jeść

ja powiedziałąm że najczęściej daję butle jak jesteśmy na dłuższym spacerze - to ona do mnie: Niech Pani odciąga i bierze ze sobą.... Pytanie tylko mam - CO MAM ODCIĄGAĆ SKORO ZAWSZE TUŻ PRZED WYJŚCIEM MAŁY OPRÓŻNIA MI CYCE?:eek:
one chyba myślą że ja prwdziwa krowa dojna jestem ech.

Moja maleńka najada sie z jednej piersi ,mogłabym odciągać z drugiej ale za chiny nie chce pic z butelki. Już zmieniałam smoczki i nie chce. Więc dłużej jak dwie godziny poza domem bez karmienia nie da rady.A szkoda w taka pogodę...Wózek z dzieckiem tachać na drugie piętro ciężko zwłaszcza,ze drugie dziecko też musi koniecznie trzymac sie wtedy wóżka.

ja powiedziałąm że najczęściej daję butle jak jesteśmy na dłuższym spacerze - to ona do mnie: Niech Pani odciąga i bierze ze sobą.... Pytanie tylko mam - CO MAM ODCIĄGAĆ SKORO ZAWSZE TUŻ PRZED WYJŚCIEM MAŁY OPRÓŻNIA MI CYCE?:eek:

a przykładowo gdybyś nie powiedziała jej że dokarmiasz butlą ? to co kazała by ci mniej piersi podawać ? :) bo mały za dużo tyje ...... eh ci pediatrzy

pewnie chodzilo jej o to bys odciagala wczesniej, z kilku karmien by nie robic nadprodukcji (odciaga sie zaraz po karmieniu dziecka po trochu), ale jaki tego bylby efekt to nie wiem :)

jakbym jej nei powiedziala ze dokarmiam, to pewnie stwierdzilaby ze mam tłuste mleko... i nie wiem co by wtedy kazałą robić...Przecież karmię na żądanie!

u mnie młody pije dotąd z piersi aż nic nie leci... naprawde nie wiem skad mam wziać mleko w ccycu skoro on całe wydoi :-D a po 2 - to i tak czuję że mi produkcja zmalała - zwłaszcza w prawej piersi :eek:

jakbym jej nei powiedziala ze dokarmiam, to pewnie stwierdzilaby ze mam tłuste mleko... i nie wiem co by wtedy kazałą robić...Przecież karmię na żądanie!

u mnie młody pije dotąd z piersi aż nic nie leci... naprawde nie wiem skad mam wziać mleko w ccycu skoro on całe wydoi :-D a po 2 - to i tak czuję że mi produkcja zmalała - zwłaszcza w prawej piersi :eek:

no właśnie co wtedy> beka w sumie :)

moja połozna (;/) z ciekawosci wage przyniosla i maly przybral 60 gram w 7dni a powinien mniej wiecej 120 myslalam ze je duzo a tu sie okazalo ze nie bo ciagle przesypiał. teraz cyc 6x dziennie i 70 ml mleka...czuje sie jak krwona normalnie bo tylko siedze z laktatorem i oprozniam co by na pozniej było...powiedzcie ze mleko sie unormuje bo ja juz padam :( a to dopiero poczatek

reklama
moja połozna (;/) z ciekawosci wage przyniosla i maly przybral 60 gram w 7dni a powinien mniej wiecej 120 myslalam ze je duzo a tu sie okazalo ze nie bo ciagle przesypiał. teraz cyc 6x dziennie i 70 ml mleka...czuje sie jak krwona normalnie bo tylko siedze z laktatorem i oprozniam co by na pozniej było...powiedzcie ze mleko sie unormuje bo ja juz padam :( a to dopiero poczatek

A czemu odciągasz? Nie wygodniej jest po prostu dawać cyca? przynajamniej sobie podsypiasz w tym samym czasie :tak:

Do góry