reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Sandra sa to masci bezsterydowe....ogolnie tutaj jezeli chodzi o dzieci to silniejsze srodki np. antybiotyki itd. tylko w ostatecznosi daja, taka polityka medyczna ....;z jednej strony to dobrze, ale z drugiej dziecko sie troche musi pomeczyc z dluzsza choroba

wiecie tu nawet nie praktykuje sie dawania witamin dziecku takich jak np.C .....dziecaiki dostaja jedynie wit D z fluorem , a reszta ma byc w produktach naturalnych

reklama
No i bardzo dobrze Siluniu, ze lekarze na "zachodzie" tak podchodza do podawania antybiotykow i innych silnych lekow! :tak: Przynajmniej nie obciazaja malych organizow niepotrzebnymi czasami lekarstwami.

A jezeli chodzi o masci bezsterydowe to uzywala ktoras Elidelu??

no tak powiedzmy , ze dobrze, ale np. w okresie zimy i jesieni ja bardzo chetnie podalabym zuzu kropelke witaminy C.....bo ona sokow nie pija , cytryne dostaje czasami w herbacie , ale nie przepada za taka

dlatego jak w wakacje bedziemy w PL do sobie zrobie zapas Cebionu na zime dla dzieciakow

dzieki slonce:-), ale teraz na szczescie obejdziemy sie bez.....mala uwielbia owoce, jablka, mandarynki, banany i kiwi wpieprza ....a teraz tego duzo ....za to na zime przyda sie Stefkowi bo bedzie tylko na cycu, ale to zapasy zrobimy w lecie

siluniu- ja małej tez w ogóle wit c nie podawałam...jedynie w owocach, bo podobnie jak zuzu, julia uwielbia mandarynki, kiwi, pomarańcze...

no i żeby w końcu jej ta wysypka zeszła!!!

Sara je czesto kiwi, pije sok z cytrusow itd., a pediatra i tak kazala dalej dawac malej 5 kropli Cebionu Multi :baffled: Nie za duzo tego?
Latem dopiero mamy odstawic jak bedzie jadla duzo warzyw i owocow.

reklama
co pediatra to inne podejście...

a tak w ogóle, aż wstyd sie przyznać, ale ja ciągle zapominam o podawaniu małej wit. d3:-(

Do góry