reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Aga dobrze z oczkami Ewci juz lepiej ...tak trzymac :tak:

Asmodis koniecznie idz do lekarza zeby malej nie poszlo na pluca i zapalenie gotowe...wiem jak to jest...strasznie meczace

wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia

:no: :no: Ludzie pomocy.....byłam dziś z Oliwką u pediatry( pierwszy raz u nowej!) zmieniłam tak jak mówiłam..i ogólnie lakarka stwierdziła że wszystko w porządku i mała może wracać do złobka....miała zapalenie ucha w międzyczasie...4 dni do żłobka ...i niby rotawirusa...:baffled: :baffled: ..i w piątek latałam po szpitalach..a dziś wszystko gra...NIBY...
Dziecku leje się z oczu..najpier jeden dzień łzy..a od wczoraj ropa..kazali przemywać wodą,lub rumiankiem i przepisała mi lekarka maść do oczu Dicortineff...katar od 2 tygodni..ciągniemy Fridą ogromne ilości i nadal jest..???....lekarka stwierdziła..że to niby nic...osłuchała..i wypisała pozwolenie na żłobek.......
a przed 30 minutami Oliwka wstaje i skrzeczy,charczy,szczeka....i oddychać ewidentnie nie może....mega dusznośc....
CO TO QRWA MA BYĆ.....
czy dziecko może być uczulone na rumianek(tym przemyłam oczy)..albo na tą maść...że doprowadziło do takiej reakcji...
bo przecież inaczej tego wytłumaczyć sobie nie mogę...przecież podobno zdrowa!:sick: :sick: Teraz czuwam..zasneła....ale miała atak duszności..okropny....nawet dzwoniłam na pogotowie..kazali poczekać i jak nie przejdzie dzwonić znowu....Boshhhheeee...paranoja.był taki moment..że spanikowałam..bo myslałam że mała się dusi...
CO TO JEST????żadnych nowych leków..tylko ta maść...i rumianek....
:baffled: :baffled: :baffled:

rany Frutisku, ale masz przejścia!!:szok:
Ewcia od Agi tez jakąś ropę miała w oczkach, ale pisała, że antybiotyk na to miała,
a Oliwka temperatury nie ma??
na rumianek może być uczulona i na tą maść całą pewnie też, ale chyba nie kaszlem by się to objawiało, a na kaszel nic nie dostałaś? może sama podasz jakiś homeopatyczny, drosetux np. jak masz...

nie chcę cię straszyć, ale taki szczekający kaszel może być przy zapaleniu płuc... chociaż mój Wojtek też ostatnio tak dziwnie kaszlał a chory nie był, dostał inhalator tylko bo pediatra powiedział że ma oddech skrócony i się dusi, no i przeszło
zdrówka dla Oliwki, a dla Ciebie spokoju i cierpliwości, trzymaj się!!

a jeszcze mi się przypomniało, na ten katar, soli fizjologicznej lej do noska litrami, ja jeszcze do nawilżacza powietrza lałam olejek "inhalol", a jak nie masz nawilżacza to mokrą pieluszkę jej powieś na łóżeczku, a najlepiej ręcznik zmoczony na grzejnik, i możesz pokropić tym olejkiem, ten kaszel też może być z suchego powietrza

reklama
Frutisku, kochana, jak pisze bedyta, to może byc zapalenie płuc (podobno teraz panuje wśród dzieci) albo krtani (taki szczekajacy kaszel jest wlasnie dla tego charakterystyczny). Jak masz mozliwosc, to jedz z Oliwka na pogotowie. Trzymaj się i zdrówka dla Oliwki!

Do góry