reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
my już po szczepieniu na meningokoki , podrozało cholerstwo teraz 170 zł:dry:

jutro neurolog i zobaczymy czy usg czy eeg głowy bedzie robione , oczywiscie prywatnie bo terminy na kase to ok 3miechów:baffled:a ja już nie mam siły i cierpliwości czekac:no:

my już po szczepieniu na meningokoki , podrozało cholerstwo teraz 170 zł:dry:

jutro neurolog i zobaczymy czy usg czy eeg głowy bedzie robione , oczywiscie prywatnie bo terminy na kase to ok 3miechów:baffled:a ja już nie mam siły i cierpliwości czekac:no:

U nas tez 170zl kosztuja menigo :tak: Bedziemy szczepic po urodzinach z wiadomych powodow ;-)

Mada, a jak po wizycie u neurologa???

a co to w ogóle to eeg?? opowiadaj mada bo ja ciemna jestem:tak:
my już 100 na meningo mamy, jeszcze 70zł zostało, chyba, że jakaś tańsza się trafi;-)

Mada, oj kochana, nachodzicie sie po tych lekarzach...:sorry2::sorry2::sorry2:Trzymam mocno kciuki za Ami - jak sie rozgada to buzia sie jej zamykac nie bedzie ;-)

My na menigokoki mamy 200zl w szufladzie odlozone, ale nasza pediatra do 20go na urlopie, wiec bedziemy szczepic po 20tym dopiero :tak:

Bedyta- ja jak pytałam w maju o meningo to kosztowała 138zł i tez dużo zalezy od apteki(ale mi sie nie chciało szukac:-p)

eeg-Komórki mózgowe komunikują się przy pomocy impulsów elektrycznych o niewielkim napięciu i natężeniu. Badanie EEG -elektrody są umieszczone na skórze głowy w wielu regionach aby wykrywać i rejestrować impulsy elektryczne mózgu. Przy pomocy tego badania można wykryć niektóre zaburzenia, poprzez analizę fal mózgowych. Pacjent leży na leżance lub rozkładanym krześle(dziecko śpi). Technik umieści 16 do 25 metalowych elektrod (w kształcie dysku) w wielu miejscach na skórze głowy pacjenta. Elektrody są utrzymywane przy pomocy klejącej pasty. Elektrody są połączone kablami ze wzmacniaczem i urządzeniem nagrywającym. Urządzenie nagrywające przetwarza impulsy elektryczne na serię linii falistych, które są następnie drukowane na papierze.

to powinno pomóc w rozwikłaniu zagadki :dlaczego Ami nadal nie mówi:baffled:

to powinno pomóc w rozwikłaniu zagadki :dlaczego Ami nadal nie mówi:baffled:
Oby EEG dalo wlasciwa odpowiedz...:sorry2:Trzymam mocno kciuki za Was!:tak:

Co do kosztu szeczepionek to rzeczywiscie duzo od apetki zalezy - sa roznice nawet 50-70zl!:szok: (tak bylo z Prevenarem; oczywiscie przeplacilam :-p). Ale mnie sie tez szukac nie chce, no i nas czeka wydatek 170zl :tak:

Mada, powodzenia na badaniu i koniecznie daj szybko znac jak juz bedziesz wiedziala cokolwiek!!

Ja jakos sie zbieralam do tych meningokokow i w koncu sama nie wiem - z jednej strony chce z drugiej sie boje - kolezanki synek strasznie sie rozchorowal po szczepionce...

reklama
mada kiedy to badanie???
no ta ja kupię na meningo najtaniej w rejonie, mamy taką aptekę, że z całego śląska się zjeżdżają wykupować recepty, zobaczymy ile u nas będzie kosztować:-p

Do góry