reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Chyba tez jutro zadzwonie do osrodka zdrowia i sie zapytam co sadza o tych szczepionkach, bo sama nie wiem co mam robic...Pewnie gdybyscie nie poruszyly tego tematu to zaszczepilabym na 100% tym MMR :baffled: Nawet nikt mi nie zaproponowal zamiennika...
A skad wiecie o tym autyzmie? Pisali o tym? Jakas glosna afera? Bo do mnie to nie dotarlo :eek:
z tego co mi wiadomo to po tym szczepieniu dziecko zachorowalo ale w sumie nie sa w stanie udowodnic ze to ma zwiazek ze soba :baffled: moje jest senna jak na razie bardziej a o platnej szczepionce nic nie wiem nikt mi nie mowil :no:

reklama
Sandra, tu masz o MMR
Tu ulotka MMR
A tu ulotka Priorix'u
Przy ulotce MMR'u bardzo mi sie nie podoba, ze nie podali wszystkich objawow niepozadanych po szczepionce, a taka informacja powinna byc o wszystkich ewentualnych objawach - ulotka priorixu jest znacznie bardziej przejrzysta i rzetelna - to tez mnie sklonilo to wybrania tej wlasnie.

Sandra, tu masz o MMR
Tu ulotka MMR
A tu ulotka Priorix'u
Przy ulotce MMR'u bardzo mi sie nie podoba, ze nie podali wszystkich objawow niepozadanych po szczepionce, a taka informacja powinna byc o wszystkich ewentualnych objawach - ulotka priorixu jest znacznie bardziej przejrzysta i rzetelna - to tez mnie sklonilo to wybrania tej wlasnie.
i tu tez Kafeteria - szczepienia sie zmagaja z MMR i jest strona http://www.mp.pl i tam jak sie wpisze MMR tez jest duzo danych :baffled:
i to warto poczytac Green Angels

ok, zadzwoniłam do znajomej i ona mówi, żeby szczepić Priorixem. u nich w przychodni maja obie szczepionki i właśnie Priorixem szczepią małe dzieciaczki a MMR II szczepią starsze dziewczynki
ponoć po Priorixie jest mniej powikłań i rodzice chętnie płacą za szczepionkę

ok, zadzwoniłam do znajomej i ona mówi, żeby szczepić Priorixem. u nich w przychodni maja obie szczepionki i właśnie Priorixem szczepią małe dzieciaczki a MMR II szczepią starsze dziewczynki
ponoć po Priorixie jest mniej powikłań i rodzice chętnie płacą za szczepionkę

Leyna a nie wiesz czy jak teraz zaszczepi sie priorixem to powtórka też musi byc priorixem czy może być MMRII.
sama nie wiem co robic powikłania po MMRII troche mnie niepokoją:no:

reklama
Do góry