reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

u nas już prawie zbladla wysypka:tak:nie wiem jak kupa bo od wczoraj nie robiła sama nie wiem czy dac jej cos lepszego do jedzenia czy nie miałysmy iść do lekarza ale dziś naszej nie ma wiec dopiero pójdziemy jutro
dzustta dzieki za opis, my nie mieścimy sie w normach rumieńca:baffled: piątek -niedziela gorączka była ale max. 38,5,; wysypka w 5 dobie tłów (ale nie kropeczki a raczej plamki różowe)w 6 dobie całe ciałko dzis prawie juz śladu nie ma.
Paracetamol na goraczke ostatni raz podałam w niedziele a jeszcze wczoraj miała dość mocne rozwlnione kupki.

dużo zdrówka chorowitkom:tak::tak::tak:

reklama
Mada to i tak Ami długo utrzymywała sie ta "trzydniówka". U nas było ksiązkowo - trzy dni a gorączkę miala tylko w pierwszy dzień.

To szybciutko wracajcie do zdrówka maluszki!!!!

A nasza "kochana"doktor znów poszła na urlop dwutygodniowy:wściekła/y:. Dziś mąz dzwonił do laboratorium i sie dowiedział ze wyniki z Krakowa sa takie same jak u nich. To chcieliśmy wziąsc jej krew i zrobić prywatnie a laborantka oznajiła nam ze tez tam dawali i jest to samo czyli maszyna nie może odczytac. Boję sie, bo chyba będziemy musieli powtórzyć pobieraqnie krwi:no: Bardzo bym tego nie chciała bo to kłucie w trzech miejscach "końska" igła. i to już by było trzeci raz. Ale to dobpiero sie dowiemy jak doktorka wróci z urlopu.

Pszczola prawie zdrowa, tzn. goraczki brak (rano miala juz 36,5, a wczoraj wieczorem 37,1), biegunki tez juz nie ma. Apetyt caly czas dobry. Jest jeszcze troche marudna i ma lekko czerwone gardlo. Za to P. sie rozchorowal i kaszle jak gruzlik, a z nosa ma wodospad:eek::no: Ciekawe teraz czy ja sie tez rozloze albo czy Pszczola sie dopiero na maxa rozchoruje:baffled: Mam nadzieje, ze ani jedno, ani drugie....

Ewus, to moze byc i od jedzenia, i od proszku albo np. Sarze wyskakuje cos takiego jak z golym brzuszkiem smiga po dywanach, trawie itd. Takie podraznienia. Posmaruj mascia typu Alantan i zobacz.

sandra- posmarowałam małą tak jak radziłaś i.. dzis śladu nie ma po wysypce!!! dzięki:tak::tak:

wszystkim maluszkom żyuczymy duuużo zdrówka!!

Dzustta przelozylam Pata wizyte z 17 na 10 wrzesnia wiec jeszcze nie dowiem sie czy te placki na buzi po kontakcie z produktami mlecznymi sa alergia zewnetrza i tylko dotykowa. Krew wyszla negatywnie na bialko mleka, wiec jak sie cos wiecej dowiem to dam znac. A wizyte przelozylam bo to byla tylko kontrolna po infekcji ucha czyli krotko a ja chce z nia dlugo porozmawiac wiec umowilam sie na wizyte roczkowa.

U nas wysypka pojawiła się dopiero piątego dnia trzydniówki. Dziś dzień szósty, mam nadzieję, że jutro już zacznie złazić...

Dzustta przelozylam Pata wizyte z 17 na 10 wrzesnia wiec jeszcze nie dowiem sie czy te placki na buzi po kontakcie z produktami mlecznymi sa alergia zewnetrza i tylko dotykowa. Krew wyszla negatywnie na bialko mleka, wiec jak sie cos wiecej dowiem to dam znac. A wizyte przelozylam bo to byla tylko kontrolna po infekcji ucha czyli krotko a ja chce z nia dlugo porozmawiac wiec umowilam sie na wizyte roczkowa.

Ok. Wama;-). Ja tez planuje isc w końcu do mojej pediatry (bo już nie bylam od kąd tułamy sie po szpitalach) we wrześniu ale nie wiem czy mi sie uda przed 10tym Jak by co to licze na Ciebie;-)

Leika wysypka powinna szybko zejśc. U nas chyba dwie, góra trzy doby była.

No i jednak Pszczola ma trzydniowke:eek: dzis ja wysypalo. bylismy u pediatry i potwierdzil:tak: i powiedzial mi jeszcze ciekawa rzecz, ze poniewaz teraz tyle krazy wirusow i sa bardzo zmutowane, to wiekszosc wirusowych infekcji konczy sie u takich malych dzieci wysypka i ze niewykluczone, ze w przyszlosci Pszczola zachoruje na trzydniowke ze wszystkimi "bajerami" (bo teraz nawet strasznej goraczki nie miala):baffled::baffled: no i nakazal chronic bardzo skore pszczoly przed promieniami slonecznymi, dopoki bedzie wysypka, ale na spacery wychodzic pozwolil:tak:no i szczepienie MMR ,mamy w zwiazku z tym za 2 tyg. od dzisiaj.

Pszczoleczko kochana szybkiego poworotu do zdorwia Ci zyczymy. Teraz te trzydniowki strasznie popularne sa. Duzo zdrowka

reklama
Do góry