reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Wiecie co, to chyba jakas epidemia wsrod maluszkow - moja tez sie rozchorowala... Nie wiem w dodatku co to, bo nasza pediatra to dupa wolowa... Inaczej nie moge powiedziec. Mowie jej, ze z rana dziecko mialo 37,7, wczoraj wieczorem 37,8, a w nocu to ponad 39 i to spokojnie, a ta do mnie, ze to na pewno zeby... Nie zebym sie czepiala, ale po pierwsze, mala miala wczoraj dziwne kupy, po drugie - przy zebach rzadko kiedy jest taka goraczka, zwlaszcza, ze nigdy nam sie az taka nie zdarzyla (max 37,5), no i drapie sie w uszko (ktorego nota bene wcale nie sprawdzila :szok::no::wściekła/y:), poza tym powiedzialam, ze mala zjadla troche kociej kupy i ze koty nie byly odrobaczane juz troche czasu, a ta nic... O, przepraszam, kazala dawac nifuroksazyd dwa razy dziennie, ani slowem o goraczce nie wspomniala, a dzisiaj w ciagu dnia to bylo gdzies z 38,5, i nic nie dzialalo przeciwgoraczkowo, tylko ciagle rosla temp, w koncu podalam jej 1/4 pyralginy, bo nie wytrzymalam i dopiero jej spadlo.... A teraz biedna spi, na dobranoc miala 38... I pewnie znowu w nocy bedzie caluska rozpalona :-( No, pozalilam sie, mam nadzieje, ze to trzydniowka i zaraz pusci (zwlaszcza, ze w sobote chrzest...) W kazdym razie jak dzisiaj w nocy tez bedzie miala taka wysoka temperature to jutro jedziemy na pogotowie.

Chorowitkom zdrowka!!

u nas było podobnie od soboty gorączka po 39 dziś byłam u lekarki i...ucho-antybiotyk nurofen i osłonowy...karoo-kp radze isc prywatnie do laryngologa u nas było podobnie kupy rzadki i nie pozwoliła ucha dotknąć no i nie chciała jeść stałych pokarmów tylko troszke mleka

Karoo z tego co pamiętam to Twoja Jagodzianka miała już chore uszko(czy sie mylę??) może warto zajrzeć do uszka żeby jakies dziadostwo się nie rozwineło:no:
dużo zdrówka Jagodzianko :-)

Wspolczuje Karook ale z ta kocia kupa to mnie:szok:kowałas nie mozna jej bylo upilnowac masakra przeciez koty takie choroby roznosza,ze szok naprawde wiem ,bo obok sasiadka przez kota omal nie przekrecila sie bo jakies choroby sie nabawil :szok:

U nas dziś trzeci dzień choróbska i było najgorzej jak do tej pory. Gorączka dochodziła do 40 stopni, pojawiła się biegunka... Mały nie chce nic jeść, żyje niemal tylko o cycusiu i rozcieńczonym soczku... Na gorączkę dostaje czopki z paracetamolem na zmianę z ibuprofenem w syropku.
Ech, mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej... :no:

reklama
Pszczoła chora:no: W nocy goraczka jej znowu skoczyla, tym razem do 39st, plakala strasznie. O 6 byl u nas pediatra (mieszka niedaleko i P. go "wylukał" przez okno, jak tamten spacerowal z psem). Prawdopodobnie to trzydniowka, choc oprocz goraczki i lekko zaczerwienionego gardla, Pszczola nie ma zadnych innych objawow - apetyt ma, kupa oki, wymiotow brak, moze zywotna mniej niz zwykle, ale rozpiernicz wsrod zabawek robi tak jak zwykle:eek:

Do góry