reklama
no wiec u nas tez za kazdym razem podczas wizyty u pediatry sprawdza sie wage i wzrost , uszy i gardelko ale teraz np. dodatkowo sprawdzal motoryke dziecka ...i bawil sie z nia , np. mial dzwoneczki i jak zuzu nie widziala to nimi potrzasal , a ona reagowala ..klad jej zabawki wysoko na puleczce i sprawdzal czy po nie siegnie i co zrobi by je dostac......wolal ja po imieniu ...oczywiscie przed tym zadawla nam duzo pytan czy robi to czy robi tamto, ale chyba sam chcial sprawdzic ..bylo badanie bioderek i sprawdzal dlugos nozek...ukladali klocki...badanie trwalo jakies 25 minut i potem bylo szczepienie no i tu juz zuzu sie rozdarla na calego

no wiec u nas tez za kazdym razem podczas wizyty u pediatry sprawdza sie wage i wzrost , uszy i gardelko ale teraz np. dodatkowo sprawdzal motoryke dziecka ...i bawil sie z nia , np. mial dzwoneczki i jak zuzu nie widziala to nimi potrzasal , a ona reagowala ..klad jej zabawki wysoko na puleczce i sprawdzal czy po nie siegnie i co zrobi by je dostac......wolal ja po imieniu ...oczywiscie przed tym zadawla nam duzo pytan czy robi to czy robi tamto, ale chyba sam chcial sprawdzic ..bylo badanie bioderek i sprawdzal dlugos nozek...ukladali klocki...badanie trwalo jakies 25 minut i potem bylo szczepienie no i tu juz zuzu sie rozdarla na calego![]()
oj niestety cos mi sie wydaje że u nas tak bilans nie będzie wyglądał, zapewne lekarze pytają co dziecko umie i to wszystko, zbada jak zwykle i dowidzenia

no ale do takiej służby zdrowia w naszym kraju juz przywykłam, zawsze sama mówie jakie chce badania zrobić i albo daja skierowanie albo trza sie wykłócić

sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Oj Silunia, u nas to na prozno szukac takiego pediatry, ktory przeporwadzilby w osrodku zdrowia tego typu bilans - wydaje mi sie, ze zaden nie robi tego tak dokladnie - tylko podstawowe rzeczy sprawdza, a juz zadnych klockow, dzwoneczkow itd. nie ma 
My idziemy w polowie sierpnia na szczepienie, wiec wtedy tez zrobimy bilans roczniaka.

My idziemy w polowie sierpnia na szczepienie, wiec wtedy tez zrobimy bilans roczniaka.
sandra1982
Dziewczyny, bo zauwazylam, ze Sara ma dosyc mocno popekane naczynka na policzkach. Nie znacie jakichs kremow albo czegos co pomogloby to zasklepic?
Moze to byc tez genetyczne, bo i ja i moja mama mamy cere naczynkowa...
dzustta
Mama sierpniowa'06
Ta, tylko pomarzyc o takom bilansie. Comiesieczna wizyta i to prywatnie polega na badaniu i tak jak dziewczyny pisaly warzeniu itp.
A moje testy astmatyczne wyszly ok. bo jak maga wyjsc żle po tygodniowym leczeniu
Ale kazała mi przyjsc na testy alergiczne. Ha a żeby bylo zabawnie to miejsca sa dopiero pod koniec wrzesnia--- ach ta nasza sluzba zdrowia
A moje testy astmatyczne wyszly ok. bo jak maga wyjsc żle po tygodniowym leczeniu

redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
Dziewczyny, bo zauwazylam, ze Sara ma dosyc mocno popekane naczynka na policzkach. Nie znacie jakichs kremow albo czegos co pomogloby to zasklepic?
mi kosmetyczka polecala krem z wyciagiem z kasztana, ale nigdy go nie kupilam, bo zapominalam

u nas bilansu tez nie ma co miesac, dowiem sie wszystkeigo 08.08
sandra1982
Dzustta, a nie da sie zrobic prywatnie? Ile w ogole prywatnie kosztuja testy alergiczne??
Redaktorka, ale mi chodzi o krem dla Sarki :-) Bo taki z kasztanem to chyba dla doroslych.
Co do bilansow to i tak niezle, ze Wasze maluchy maja je co miesiac - u nas tylko przy okazji szczepien, no chyba, ze ktoras mama sie uprze i przyjdzie to nie odmowia.
Redaktorka, ale mi chodzi o krem dla Sarki :-) Bo taki z kasztanem to chyba dla doroslych.
Co do bilansow to i tak niezle, ze Wasze maluchy maja je co miesiac - u nas tylko przy okazji szczepien, no chyba, ze ktoras mama sie uprze i przyjdzie to nie odmowia.
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
Redaktorka, ale mi chodzi o krem dla Sarki :-) Bo taki z kasztanem to chyba dla doroslych..
achaaa...a takie dla nas to, co?bylyby za mocne?
reklama
sandra1982
Redaktorka, dla nas nastolatek to musimy wybierac z takich serii ponizej 20 ;-)
Podziel się: