reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
My tez szczepimy Hib dodatkowo to takie bakterie ktore dzieci lato chwytaja zwlaszcza w zlobkach przedszkolach:-)

Leika ty fachowiec jednak jesteś, a powiedz ty mi jeszcze co to ten Hib??:-)

Haemophilus influenza typu b, czyli w skrócie Hib, to takie bakterie, które występują prawie u każdego człowieka w górnych drogach oddechowych, zwykle nosicielstwo jest bezobjawowe. W sprzyjających warunkach bakterie mogą się namnożyć i wywołać np. zapalenie gardła, zapalenie ucha...

Wow Leika spec jestes

U nas dodatkowo na rocznym bilasnie robi sie testy krwi na poziom zelaza i czego jeszcze ale nie pamietam teraz czego.

U nas nic się nie bada, często z braku pieniędzy... pewnie też z rutyny, jak to w łódzkim molochu...
mój mały np dłuuuggooo był żółty bardzo, ale ani w szpitalu, ani potem położna środowiskowa nawet słowem nie zająknęli się o zbadaniu bilirubiny...
Ładowali w Natka duże dawki vit. D "bo ma duże ciemiączko", również bez wcześniejszego ustalenia poziomu vit. D w organizmie (czy też sprawdzenia równowagi wapniowo- fosforanowej). Takich przykładów mogłabym wiele podac... np. nigdy nie miał morfologii zrobionej.
No, najważniejsze, że wygląda na to, że zdrowo się chowa :)

To na co w koncu jest to szczepienie w 13 mies. zycia?? Bo ja juz sie tez pogubilam. Wiem tyle, ze mam przyjsc w polowie sierpnia.

Co do badan to Sara miala robiona raz morfologie i raz badanie moczu. Ale standardowo sie ich niestety nie robi, a mysle, ze powinny byc robione raz na kwartal. No ale coz, to sa polskie realia...

No wlasnie, ja Ewa to samo. Tylko nie wiem czy mam sie teraz przygotowywac na wydatki czy to jest bezplatne ?? :-)

reklama
Do góry