reklama
falabala mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, ale jak pojdziesz do lekarza to sie napewno uspokoisz, bo tak to sie bedziesz tylko domyslac.
My z Patem juz nieco sie poprawilismy. Stan alergiczny sie troche ustabilizowal. Okazalo sie ze sluz w kupkach spowodowal nutramigen. Co dziwne Pat je juz go od kilku miesiecy i nic wczesniej nie bylo. ale jak lekarka powiedziala zeby odstawic wszystko i dawac mu samo mleko az sie poprawi to na samym nutramigenie byly same kupki sluzowe, zamiast lepiej to gorzej. Zmienilismy mu mleko najpierw na jedno potem na drugie i to drugie (similac alimentum) podawane przez 3 dni pokazalo poprawe. Teraz od kilku dni od nowa zaczynam wprowadzac stale pokarmy, tylko tym razem jestem bardziej uwazna i wszystko zapisuje.
My z Patem juz nieco sie poprawilismy. Stan alergiczny sie troche ustabilizowal. Okazalo sie ze sluz w kupkach spowodowal nutramigen. Co dziwne Pat je juz go od kilku miesiecy i nic wczesniej nie bylo. ale jak lekarka powiedziala zeby odstawic wszystko i dawac mu samo mleko az sie poprawi to na samym nutramigenie byly same kupki sluzowe, zamiast lepiej to gorzej. Zmienilismy mu mleko najpierw na jedno potem na drugie i to drugie (similac alimentum) podawane przez 3 dni pokazalo poprawe. Teraz od kilku dni od nowa zaczynam wprowadzac stale pokarmy, tylko tym razem jestem bardziej uwazna i wszystko zapisuje.
dzustta
Mama sierpniowa'06
Kurecze a my mieliśmy dzisiaj w nocy jazde. Mała od kilku dni miała zatwardzenie i już próbowałam wszystkiego co popadnie żeby jej ulżyc. ALe gdzieś na forum wyczytałam żeby podac śliwki i tak właśnie wczoraj zrobiłam. Dostała kilka kawałeczków malutkich a w nocy zaczął sie koszmar. Płakała z bólu brzuszka i co jakiś czas wymiotowała wodą i kawałkami śliwki. Biedna tak była z konana że bez problemu później padła i my zresztą też........ale musze powiedziec że kupka sie ruszyła......tylko teraz nie wiem od czego........moze od tych śliwek
Dzustta a jakie Ty te śliwki dałaś , takie surowe Ja to daję jak coś ale Gerbera deserek jabłka z suszonymi śliwkami i działa prawie od razu i po nich nic małej nigdy nie było. Biedna Matylcia. :-(Kurecze a my mieliśmy dzisiaj w nocy jazde. Mała od kilku dni miała zatwardzenie i już próbowałam wszystkiego co popadnie żeby jej ulżyc. ALe gdzieś na forum wyczytałam żeby podac śliwki i tak właśnie wczoraj zrobiłam. Dostała kilka kawałeczków malutkich a w nocy zaczął sie koszmar. Płakała z bólu brzuszka i co jakiś czas wymiotowała wodą i kawałkami śliwki. Biedna tak była z konana że bez problemu później padła i my zresztą też........ale musze powiedziec że kupka sie ruszyła......tylko teraz nie wiem od czego........moze od tych śliwek
dzustta
Mama sierpniowa'06
RENEE to były suszone śliwki i raczej starałam jej wybierac sam miazsz bez skórki. Zjadła może 5-6 malutkoch kawałeczków.A słoiczkowego jedzonka niestety jesc nie chce, nawet deserków.
aga31
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
ale takie zwykłe ze sklepu??? one są zasiarczone,powinno sie kupować suszone śliwki dla dzieci w sklepach z ekologiczna żywnością bez siarki,może jej zaszkodziłyte"zwykłe"RENEE to były suszone śliwki i raczej starałam jej wybierac sam miazsz bez skórki. Zjadła może 5-6 malutkoch kawałeczków.A słoiczkowego jedzonka niestety jesc nie chce, nawet deserków.
no kurcze ide ale dopiero na 13 do lekarza wiecie co doszlam do wniosku ze zwymiotowala moze z przejedzenia bo jak jej dalam wczoraj mniej to sie uspokoila a goraczka moze i zeby (BOZE W KONCU) bo cos tam sie ruszylo ale do buzi nie moge zajrzec bo mnie mala gryzie i sie odwracafalbala jak się powtórzy to goń do lekarza, ciekawe od czego te wymioty
reklama
ollesia
mama Krecików
Dzustta, do roku nie wolno podawac surowych sliwek. Te, co mials powinnas najpierw przegotowac i zmiksowac. Ja zawsze dawalam te z Gerbera. Ale jak kiedys mi zabraklo, to ugotowalam i zmiksowalam takie zwykle suszone. Dzialaly tak samo.
Podziel się: