reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

więc tak: na rączce wszystko poznikało. buźka nadal wysypana. on te krostki ma nawet na główce :-( tylko pod włosami i w pierwszej chwili nie zauważyłam. smaruję mu buźkę tą maścią Diprobase i zauważyłam, że poprawiły mu się policzki. już nie są takie suche jak tarka.

reklama
LEYNA mam nadzieje ze Piotrusiowi szybko przejdzie, chociaz pamietam Patowi schodzilo 4 tygodnie albo i wiecej. Zawsze sie jakies cholerstwo przyczepi. A wogole to Piterek sie drapie?? swedzace sa te krostki? i czy dostalas cos do podawania doustnie? Jak Pat mial tak strasznie duzo krostek to po za kremem mial jeszcze hydroxyz hcl (kropelki) przez co przynajmniej nie budzil sie w nocy z podrapanym czolem etc. I jeszcze takie pytanie, czy Piotrus czasem nie ma alergii na psa? bo teraz jest wymiana siersci wiec moze to mialo jakis wplyw na jego uczulenie?

I jak tam Piotrus? Mam nadzieje, ze wraca juz moj kochany ziec do formy :-) Mnie sie wydaje, ze to jest cos na tle alergicznym, a nie rekacja organizmu na szczepienie...Nie wiem, nie znam sie, ale mamy wiosne i duzo roznych cholerstw wychodzi...

My na pneumokoki szczepimy w maju. Chcialam jeszcze w kwietniu, ale pediatra pow., ze po antybiotykach lepiej kilka tyg. poczekac.

Wama Piotruś się nie drapie, więc zakładam, że go to nie swędzi.dostaje wapno w syropku. poprzednia wysypka jak miał 2 miesiące znikała mu z buźki 1,5 miesiąca i była znacznie gorsza. wtedy go swędziało, bo tarł rączkami po buźce i dostawał antyświądowo i antyhistaminowo - Fenistil w kropelkach.

nie sądzę aby miał uczulenie na psią sierść, bo ona lata wszędzie od samego początku. moja suka linieje 2 razy w roku: od stycznia do czerwca i od lipca do grudnia ;-) a na poważnie. jak Piotruś się urodził to za chwilę była jesień i suka też zrzucała tony sierści i nie było żadnych objawów ani skórnych ani oddechowych. w mieszkaniu w zimie też musiało być ciepło więc suka produkowała i jednocześnie zrzucała sierść. poza tym Czika go czasami liże po rączkach, nóżkach, nawet buźce i nigdy mu nic nie wyłaziło.

Mam nadzieje że Piotrek szybko wróci do formy z gradką skórą.
Sandra masz rację co do tej wiosny... znowu coś się przyplatała i Aga miała 40 st gorączki więc antybiotyk jest grany.
Uważajcie na swoje maluchy. Co wam bedę zreszta mócić same wiecie jak jest

reklama
po wizycie u lekarza dalej nic nie wiem. Powiedzialam jej wszystko co i jak z tymi kupkami i cala reszta. Kazala mi wszystko odstawic i podawac tylko formule i zobaczyc poprawe i jesli taka nastapi to powoli zaczac wprowadzac stale jedzenie. Troche to dziwne bo wczesniej jadl rozne rzeczy i nie mial takich problemow. No nic poczekamy zobaczymy, narazie je tylko formule od 1.5 dnia ale jakos poprawy nie widac. Kupki sluzowe nadal sie zdazaja, ale moze to jeszcze za wczesnie na zmiany.

Do góry