reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tycie w ciąży

Cześć wszystkim. Mam 19 lat i jestem w ciąży. Przed. Ciążą ważyłam jakieś 73kg przy wzroście 165cm. Więc troszkę kilogramów na plusie. Teraz jestem w 15 tyg ciąży i przytyłam 7kg. Proszę powiedzieć dlaczego waga tak szybko w górę idzie i czy po porodzie będą trudności z zrzuceniem tej wagi. Dodam że mam straszne obrzeki nóg. No z jedzeniem też się bardzo nie hamuje. Wcześniej miałam duży apetyt ale teraz jak by ustał

reklama
Tycie w ciazy to sprawa indywidualna.
Podobnie jak gubienie po ciążowej wagi.
Proba odpowiedzi na twoje pytania może być porównana do próby wyjaśnienia dlaczego okrągła pizzę pakuje się w kwadratowe pudełko a je się ja pokrojona w trójkąty.

Tycie to efekt diety z nadwyżką kaloryczną. W ciąży może się przyczyniać zaburzona gospodarka hormonalna i zatrzymywanie wody.

Tycie w ciazy to sprawa indywidualna.
Podobnie jak gubienie po ciążowej wagi.
Proba odpowiedzi na twoje pytania może być porównana do próby wyjaśnienia dlaczego okrągła pizzę pakuje się w kwadratowe pudełko a je się ja pokrojona w trójkąty

Tycie to efekt diety z nadwyżką kaloryczną. W ciąży może się przyczyniać zaburzona gospodarka hormonalna i zatrzymywanie wody.
A jak potem z życiem wagi po porodzie. Dużo ubywa po 24h ?

Miałam podobną wagę startową. Przytyłam 12kg ale pilnowałam co jem. W 6 dobie ważyłam - 10kg. Teraz 4.5msc - 22 kg karmię piersią ale staram się pilnować co jem. W ciąży byłam na diecie cukrzycowej ale trzymalam się w 70% teraz ok 60%. Nie da się przewidzieć. Po prostu nie obżeraj się ;P jeśli już masz obrzęki to ja bym sprawdziła czy nie masz cukrzycy ciążowej lub problemu z przepływem krwi. Obrzęki mogą też być dlatego że masz taki urok

Miałam podobną wagę startową. Przytyłam 12kg ale pilnowałam co jem. W 6 dobie ważyłam - 10kg. Teraz 4.5msc - 22 kg karmię piersią ale staram się pilnować co jem. W ciąży byłam na diecie cukrzycowej ale trzymalam się w 70% teraz ok 60%. Nie da się przewidzieć. Po prostu nie obżeraj się ;P jeśli już masz obrzęki to ja bym sprawdziła czy nie masz cukrzycy ciążowej lub problemu z przepływem krwi. Obrzęki mogą też być dlatego że masz taki urok
A jak. Było z karmieniem piersią. Słyszałam że to pomaga utracić na wadze

reklama
Do góry