reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

twardy brzuch

Witajcie:)mam pytanie czy któraś z was ma lub miała problem z twardym brzuchem???u mnie koniec 29 tyg.jak chodzę brzuch jest twardy,jest to duży dyskomfort,chodzę tylko jeżeli naprawdę muszę i tak jest od prawie dwóch miesięcy,moja ginekolog mówi,że szyjka jest trochę skrócona,ale twarda.Biorę progesteron i oczywiście leżenie.Martwię się,:(

reklama
Witajcie:)mam pytanie czy któraś z was ma lub miała problem z twardym brzuchem???u mnie koniec 29 tyg.jak chodzę brzuch jest twardy,jest to duży dyskomfort,chodzę tylko jeżeli naprawdę muszę i tak jest od prawie dwóch miesięcy,moja ginekolog mówi,że szyjka jest trochę skrócona,ale twarda.Biorę progesteron i oczywiście leżenie.Martwię się,:(
Biorę magnez,ale dzienna dawka to 300 mg i jest to cytrynian magnezu.Mieszkam za granicą i tutaj progesteron jest na wszystko.A możesz polecić jakiś polski magnez?czytałam o asparganianie.
Hej, ja miałam problemy w ciąży, krwawienia plus twardnienie brzucha. Brzuch twardniał już od ok 18tc. Brałam aspargin 3x2 tabletki. Potem bliżej 30tc brzuch twardniał juz przy chodzeniu i dużo leżałam.

Hej.i mimo brania magnezu dalej byl problem z twardniejącym brzuchem?i dotrwałaś do końca???
Po pierwszych epizodach twardnienia brzucha lekarz zwiększył dawkę magnezu, brałam wcześniej duphaston a kiedy skończyły się krwawienia dostałam luteinę.
Po zwiększonej dawce brzuch już nie twardniał i jak to lekarz stwierdził macica była zrelaksowana przez parę tygodni. Bliżej 30tc znów zaczął twardnieć brzuch ale nie skracała się szyjka.
Luteinę lekarz kazał odstawić pod koniec 34tc a aspargin miałam brać do końca. Parę dni po odstawieniu luteiny odszedł czop a w 36+2 urodziłam zdrową córeczkę :)
ja mam nadreaktywną macicę. W pierwszej ciąży wylądowałam w szpitalu ze skurczami w 32tc a urodziłam 37+2. Magnez brałam od wyjścia ze szpitala do połowy 36tc

Po pierwszych epizodach twardnienia brzucha lekarz zwiększył dawkę magnezu, brałam wcześniej duphaston a kiedy skończyły się krwawienia dostałam luteinę.
Po zwiększonej dawce brzuch już nie twardniał i jak to lekarz stwierdził macica była zrelaksowana przez parę tygodni. Bliżej 30tc znów zaczął twardnieć brzuch ale nie skracała się szyjka.
Luteinę lekarz kazał odstawić pod koniec 34tc a aspargin miałam brać do końca. Parę dni po odstawieniu luteiny odszedł czop a w 36+2 urodziłam zdrową córeczkę :)
ja mam nadreaktywną macicę. W pierwszej ciąży wylądowałam w szpitalu ze skurczami w 32tc a urodziłam 37+2. Magnez brałam od wyjścia ze szpitala do połowy 36tc

Ja progesteron tez mam brać do 34 tyg. Mam nadzieję,że dotrwam. Jak ja marzę o zrelaksowanej macicy;))Super,że wszystko skończyło się dobrze.Pozdrawiam Cię i dziękuję za odp.

reklama
reklama
Do góry