Aneczka85_01
Fanka BB :)
Dziewczyny jakie tsh miałyście na początku ciąży ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O rany to bardzo duże norma chyba dla kobiety w ciąży jest do 2.5W 12 czy 13 tyg robilam to mialam 4.32
Dokladnie, norma w 1 trymestrze to 2.5. Zawalil troche moj lekarz, bo nie dal mi skiero na tsh i sama wpadlam na to zeby zrobic i tu niespodzianka niemiła. Zrobilam sobie jeszcze ft3 i ft4 wtedy, ktore byly w normie. Ale trafiłam zaraz do endykrynologa, dostalam leki i spada już, po miesiacu mialam 3.2 przy euthyroxie 50 i teraz mam zwiekszone do 75. pani dr powiedziala, ze tragedii nie ma, wazne ze ft3 i ft4 byly w normach.O rany to bardzo duże norma chyba dla kobiety w ciąży jest do 2.5
Dokładnie ja tez musze zrobic tsh, bo mowia ,ze trzeba pilnować bo wlasnie i przez tarczyce dochodzi do poronienia jak sie nie działaDokladnie, norma w 1 trymestrze to 2.5. Zawalil troche moj lekarz, bo nie dal mi skiero na tsh i sama wpadlam na to zeby zrobic i tu niespodzianka niemiła. Zrobilam sobie jeszcze ft3 i ft4 wtedy, ktore byly w normie. Ale trafiłam zaraz do endykrynologa, dostalam leki i spada już, po miesiacu mialam 3.2 przy euthyroxie 50 i teraz mam zwiekszone do 75. pani dr powiedziala, ze tragedii nie ma, wazne ze ft3 i ft4 byly w normach.
Szkoda tylko, ze nadal wielu lekarzy tak to bagatelizuje i nadal nie wysyła pacjentek na to badanie i gdyby nie historia kolezanki to tez bum nie wpadla na mysl zeby to tsh zrobić. Aż z ciekawości wygrzebalam wyniki z 1 ciąży i wtedy w ogole nie miałam zrobionego :/ to nie my musimy wiedzieć jakie dokładnie badania powinnysmy wykonac i po to właśnie chodzimy do lekarzy a oni i tak czasami zawalają sprawę.Dokładnie ja tez musze zrobic tsh, bo mowia ,ze trzeba pilnować bo wlasnie i przez tarczyce dochodzi do poronienia jak sie nie działa
Ja mialam podniesione lekko bo bylo 2.8 a lekarz nic na to teraz do mnie dotarlo,ze juz sie coś dzialo a skad moglam wiedzieć nawet nie wiedzialam jakie normy. Ja polowe badan nie mialam ani na toksmoplaze, hiv itp takie rozne gdzie zalecaja inne niz te zwykleSzkoda tylko, ze nadal wielu lekarzy tak to bagatelizuje i nadal nie wysyła pacjentek na to badanie i gdyby nie historia kolezanki to tez bum nie wpadla na mysl zeby to tsh zrobić. Aż z ciekawości wygrzebalam wyniki z 1 ciąży i wtedy w ogole nie miałam zrobionego :/ to nie my musimy wiedzieć jakie dokładnie badania powinnysmy wykonac i po to właśnie chodzimy do lekarzy a oni i tak czasami zawalają sprawę.