reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tsh 1trymestr

Mamaona

Fanka BB :)
Cześć! Doradźcie czy taki wynik powinien niepokoić i czy mam iść do lekarza szybciej, bo wizyta kontrolna dopiero za 3tyg. Jestem w 8tc, niskie tsh. Nigdy nie miałam problemów z tarczyca..

Załączniki

• Screenshot_20200306-163141.jpg
    Screenshot_20200306-163141.jpg
    167,5 KB · Wyświetleń: 155
reklama
Rozwiązanie
Ja mam wynik tarczycy 0.164, miesiąc temu 2.3 I endokrynolog powiedział, że póki mam ft4 w normie, to się nie przejmować, dopiero jakby mi spadło do prawie 0.
Myślę, że powinnaś zadzwonić do gina jutro ,powiedzieć i on zadecyduje, pewnie będzie trzeba do endokrynologa, ale skontaktuj się z ginem jak najszybciej

Spokojnie, ft4 masz w normie, idealnie wręcz. Nagły wzrost beta hcg powoduje spadek tsh w I trymestrze i stąd po samym wyniku tsh może się wydawać, że jest nadczynność. Dlatego robi się m.in. Ft3/ft4.
Podrzucam linka z mamyginekolog o chorobach tarczycy w ciąży.
Bardzo przystępnie jest o tym właśnie napisane i myślę, ze sporo Ci rozjaśni. Moim zdaniem wyniki są ok.

Ja mam wynik tarczycy 0.164, miesiąc temu 2.3 I endokrynolog powiedział, że póki mam ft4 w normie, to się nie przejmować, dopiero jakby mi spadło do prawie 0.

Rozwiązanie
Do góry