reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko

Nie. Jest nieco podwyższony. Mimo to paradoksalnie najwięcej chorych dzieci rodzą kobiety młode. Nawet 20 latki. Starsze się jednak badają, u młodych bywa, że lekarz zbada pobieżnie i potem przy porodzie niespodzianka. Różnie bywa. Grunt to świadomość i badania. I dbanie o siebie. Znajoma mając 45 lat urodziła pierwsze dziecko. Zdrowiutkie. Pulchne. Ponad 4 kg. ;) W dalszym ciągu po 40tce nie jest tak, że każdy malec z automatu chory, a 1:100. Młode osoby miały współczynnik 1:800 jak dobrze pamiętam. Ale nawet mając 1:4 zdarzają się zdrowe dzieciaczki, zerknij temat amniopunkcja robić czy nie. Zdecydowana większość podejrzanych ciąż ma szczęśliwe zakończenie. Pozdrawiam :)
A to czytałam o tych zdrowych ciążach. Moja szwagierka czeka na wynik aminopunkcji....

reklama
Dziewczyny ratujcie... Od dwóch tygodni mam śluz praktycznie jak woda, kłucia w podbrzuszu i jeszcze zaczęły mnie boleć piersi... Mam nadzieję, że tylko sobie wkręcam, ale obawiam się, że już jestem w tej trzeciej ciąży...
Bardzo jej pragnęłam, ale nie tak szybko. [emoji33] Termin @ za dwa dni. Wczoraj test negatywny, ale jak mnie zaczęły te piersi boleć to zwątpiłam...
Jeszcze mąż dziś do mnie z tekstem czy w ciąży nie jestem! A wczoraj i przedwczoraj mdliło mnie po mojej ukochanej kawie. [emoji2962]

Ja dziś też wkurzyłam się. Jechałam do ginekologa wyjąć spiralę, ale pan doktor do końca czerwca na urlopie. Nikt nie raczył mnie powiadomić 🙈. A 30 czerwca mam mieć owulacje wg aplikacji ech.... 1 lipca udało mi się do niego umówić ciekawe czy nie przegapimy tego cyklu 🙈

Wiem. Tylko że to naprawdę kiepski moment. W poniedziałek zmarł mój tata. Jutro pogrzeb. A ja się miotam między tymi wszystkimi uczuciami. Z jednej strony żałoba. Z drugiej strach że to za wcześnie na kolejne dziecko. A jeszcze z trzeciej taki okruch radości z powodu tego (prawdopodobnie) nowego życia.
No czasami natura płata figla [emoji1]

U mnie w ciąży wydzielina zawsze była mleczno-biała, bardzo gęsta, rwąca się. Duże ilości.

Przezroczysta, rozciągliwa zwiastowała @.

@Joannaa24 , przykro mi z powodu taty. :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry