reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

spieszcie sie na to ciacho bo zaraz go nie bedzie ;-)
a ja mam taka bloga cisze......moje dzieciaki jeszcze spia, ja juz drugi kubek kawki dopijam i sobie wertuje w internecie rozne sprawki. Mielismy organizowac huczna impreze miedzy innymi polaczona z urodzinami mojego meza juz teraz w ten weekend ale przez ten tygodniowy brak pradu a teraz upaly - za czym idzie spowolnienie naszego mini remontu data imprezowania bedzie musiala sie przesunac w niedaleka przyszlosc. Moj maz nie ma czasu tego skonczyc bo kazda wolna chwile wykorzystuje na lodkowanie na naszym jeziorze i nie bede mu zabierac tej przyjemnosci. W sumie najpierw caly czerwiec lalo wiec i tak nasze lato okrojone jest o dobry miesiac niz zwykle. Troche mnie tylko ogolny balagan denerwuje ale przeszlam to juz nie raz wiec jakos wytrzymam. Wazne ze efekt koncowy bedzie zadawalajacy ;-)

Ewunia - super ze spotkanko sie udalo! az zazdroszcze ...ja niestety swoich starych bliskich znajomych zostawilam na drugim koncu swiata ;-)

reklama
jezdem...:))
zrobiłam obiad a'la aureen-ryz na mleku z cynamonem i kleksem czekolady :)) dzieci pochłonęły jak odkurzacze;))))a ja sie nie namęczyłam.
powtórzę się-u nas pada
s065.gif
...:(
kiedy bedzie
s030.gif
..

Pawimi no to niezle jak sie opaliłaś pod wodą...a ciacho pyszności;)))

Magda kiedys obie podawałysmy przepis na ciasto z truskawkami..pamietasz przepis??????????kurka gdzieś posiałam a ono takie proste i dobre było........

Ewunia- no to miło ,ze się spotkanko udało:))

Magda Ewunia no to na week. wyslę Toma do Waszych Kasiek :))

to ja w pracy narobiłam sie babkom
n025.gif
a teraz trzeba w pełnych butach chodzić ,zeby nie napisać w kaloszach....ehh

ostrzegają ,ze na Mazurach ma być drastyczne załamanie pogody a tam jest nasza Joaś.......

Kasiegie- witaj,tak,tak-tu jest masa dzienych kobietek:)
gratuluje parki:)

Hej kochane,

ja mam jakies problemy z netem, ciagle mi wybija strony, wrrr.. nie wiem czy uda sie posta wyslac, bo to juz kolejna proba dzisiaj..

Maureen- witaj kochana :))
ostatnio Weroniczka miała problem a teraz Ty:sorry:w każdym razie myslimy o Tobie:tak::tak:

Magda..masz ten przepis????????
c016.gif
proszę poszukaj :))
oczywiscie przepis na ciacho truskawkowe
p040.gif
c008.gif
c008.gif

Zuz Inka- kiedy testujesz?????????&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciskam!!!

ja mam te zapisane :
4 jajka ubić z 1 szklanką cukru do białości(mikserem)...
potem dosypać 1,5 szklanki mąki i 2 łyżeczki proszku do
pieczenia-wymieszać łyżką..

na koniec wlać 5 łyżek oleju i 6,7 kropli olejku
migdałowego,waniliowego...(jaki tam masz)

ciasto przelać do natłuszczonej formy i ułożyć pokrojone truskawki(lub
maliny,jagody,borówki.....)

piec 40 min w 180 stopniach :))

4 duze jajka - jak są mniejsze to 5
szklanka cukru
1 cukier wanilinowy
2 szklanki mąki
3/4 szklanki oleju
2 plaskie łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder do posypania

jajka zmiksować z cukrem wanilinowym i cukrem, dodać olej, dalej
miksować, dodać mąke i proszek do pieczenia, miksować
okrągłą blachę wysmarować tłuszczem, przełozyc ciasto, na wierzch ułożyć
truskawki - ja przekrajam na pół , ale można całe
piec 40 minut w 180 stopniach, po 40 minutach sprawdzić patyczkiem - jak
po srodku jeszcze nie dopieczone - zostawić na około 10 minut jeszcze w
piekarniku
po wystygnięciu posypać cukrem pudrem

reklama
4 jajka ubić z 1 szklanką cukru do białości(mikserem)...
potem dosypać 1,5 szklanki mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia-wymieszać łyżką..

na koniec wlać 5 łyżek oleju i 6,7 kropli olejku migdałowego,waniliowego...(jaki tam masz)

ciasto przelać do natłuszczonej formy i ułożyć pokrojone truskawki(lub maliny,jagody,borówki.....)

piec 40 min w 180 stopniach :))

cukier puder po ostygnięciu i smacznego:))

wychodzi pyszne i ..duże:tak:
Prosze Mamusiu znalazłam.Troszke stronek przejrzałam przy tym:-DNo chyba trzeba te przepisy zapisywać

Do góry