reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Przypomniałam sobie, że miałam w poniedziałek odebrać sukienkę z pralni. Odebrałam ja dzisiaj, powiesiłam w szafie i na tym koniec "jej kariery", ale pamiątka jest.

reklama
Witam
ja mam dziś 2kg truskawek i dżemiki będe robic wywaliłam sobie miskę na podworko pod daszek by za bardzo słonko nei dawało w czachę i będe walczyć

męza dziś lekko pogoniłam to z tyłu domu porobił aż dziw ale w nocy sie troszkę podziało wiec był posłuszny :p jutro pokosi zwykła i podkosiarką bo zarosło wiec cud jakiś sie dzieje

mamo na pewno przyjdzie ten czas tylko moze z nie nacka jak u nas oby tak było czego Wam zyczę
mauren ale sempe dobry pomysł ma heheh rzeczywiście ja kiedyś etz z suszu robiłam
Ewunia zdówka dla młodego

Wiecie co, padam na nos, bylismy z maluchami w Parku centralnym prawie 4h, non stop latanina, nog nie czuje, a jeszcze droga - w jedna strone maszerujemy ponad pol godziny :-D Jeszcze po tej nieprzespanej nocce :baffled:

Dzisiaj przez zupelny przypadek pojawila sie okazja na pewna zmiane w moim zyciu, ale nic nie pisze jeszcze, zeby nie zapeszyc. Bardzo prosze tylko o trzymanie kciukow za pozytywny rozwoj sytuacji, a pod koniec tygodnia powinno juz byc wszystko wiadomo, to napisze co i jak :tak:

Sempe,

jeszcze raz Ci dziekuje, ze o mnie pomyslalas :tak:

Ewuniaf,

oczywiscie, teraz musisz synka dogladac, usciskaj Michalka ode mnie, mam nadzieje, ze juz lepiej sie czuje ? A jak Kasia, dalej ma trudne dni ?

Agatulka,

no widzisz, mezus po nocce szczesliwy i robi, co mu zonka kaze :-D;-)
Milego robienia przetworow :tak:

katrina,

rozumiem, ze to suknia slubna ? ;-) Fajny nowy avatarek :tak:

bedismall,

hop, hop, jak u Ciebie kochana ?

Mama05,

bardzo sie ciesze, ze udalo Ci sie znalezc taka opiekunke, to prawdziwy skarb w dzisiejszych czasach :tak:

Ide posprzatac w kuchni, do potem.

Mauren zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&&&&

myśmy poszli na spacer nad wodę ale frajda

CIMG3126.jpg
CIMG3128.jpg

Mama na moim przypadku Ci powiem.Miałam okres a byłam juz wciąży.Pierwszy termin według miesiączki wychodzł mi na początek października a po usg okazało się że termin przesunął się o 3 tygodnie ;).pRZY PIERWSZEJ CIĄZY MIAŁAM PODOBNIE ;-).Jeszce nic straconego
Ja corz gorzej znoszę dłuższe spacerki.Dziś po powrocie z działki,którą mam z 200 m od bloku dorwał mnie okropny ból pod pośladkiem i nie mogłąm stanąć na prawej nodze bo mnie tak cholernie bolało i teraz tez jak chodze to czuje takie kłócie ech :-(
Jeszcze do tego jestem wściekłą na Zus bo kadrowa mi powiedziała w tamtym tygodniu że mam zwolnienie do poprawki bo brakuje daty urodzenia.Wczoraj poszłam do swojego ginekologa że trzeba to wpisać a on powiedział że obok te rubryczki jest cyferka która wyjaśnia że wpisac jeśli nie nadany jest numer Pesel a dziś akdrowa dzwoni i mi mowi że trzeba to wpsiać bo miała zwroty z Zusu za brak tej wpisanj daty urodzenia.paranoja co w tym Zusie wyprawiają.I jutro musze łapać do południa ginka by mi tę datę wpisał i musze do 15 dowieść zwolnienie do rpacy bo jutro jest koniec miesąca i musza chyba do Zusu zwolnienie wysłąć:wściekła/y:
Agatulka ależ Ci zazdroszcze tej bliskości wody w takie pogody jak dzisiaj.U nas w Łodzi tylko baseny zostaja a tłoki sa ogromne w upały:-(

Ostatnia edycja:
Wpadam na chwilke!!!

Maureen kochana moja Michałek mocno uściskany od ciebie !!! A ja kciuki trzymam z całych sił zeby wszystko było po twojej myśli- w sumie to na pewno bedzie:tak:
Kasia tak, nadal ma trudne dni choć na troszke o tym zapomniała bo przyleciała siostra mojej mamy ze Stanów wraz ze swoim synkiem. Kasia codiennie widuje sie ze swoim wujkiem:-D:-D
tak siesznie on jest od niej młodszy ale teoretycznie jest jej wujkiem:-D . Szaleją razem cały czas.. a piosenka która ci chodzi po głowie chodzi tez mojemu M. ciągle ją spiewa:tak:

Magda wspolczuje problemów z zusem. Znam to dobrze nawet nie pamietam juz ile razy ja musiałam jeżdzić powtórnie do lekarza i poprawiać zwolnienia a do pracy nie mam blisko bo 40km.... tak że rozumiem twoją złość i irytację:tak:

Agatulka słodkie dzieciaczki masz!!! no i woda suuuuuper. Mieszkam tez bardzo blisko jeziorka ale teraz niestety Michałek nie może sie kąpać dopoki szwy sie nie rozpuszcza.....

Mama jak było w pracy??? Zmęczona??

Ja właśnie siedze sobie i odpoczywam. dzisiaj byliśmy na spacerku z maluchami (na dwa wózki zeby Michał nie chodził za dużo) przeszliśmy z 8 km i nogi wchodzą do doopki:-D.Zaraz otwieram zimne piwko i bedziemy oglądac jakiś filmik. Jutro rano wyciągamy Miskowi cewnik- wreszcie bedzie mógł biegać bez przeszkód.Sami mu zdejmujemy - nie jedziemy do Warszawy- boje sie tego co zobacze pod opatrunkiem:szok:
Przyszedł Meżuś wiec lece
Buziaki dla wszystkich!!!!

ewuniaf,

trzymam kciuki za jutrzejsze sciaganie cewnika, nareszcie !! Oby wszystko pieknie sie goilo :tak:
Dobrze, ze Kasia ma teraz towarzystwo inne niz rodzenstwo, na pewno mniej mysli przez to o Michasiowej :chorobie: i otym, ze poswiecacie Mu wiecej uwagi.. Bedzie dobrze ;-)

jestem wreszcie a tak tęskniłam jejciuu
od czterech dni net mi nawalił, był facet z telekomunikacji i nic nie potrafił zrobic wreszcie mojemu bratu udało sie dojechać do mnie i raz dwa zrobił hehehe i z zapartym tchem czytałam wasze posty i oczywiście nie dam rady odpisać każdej z Was
przede wszystkim witam nowe mamusie i będzie wszystko dobrze ja to już nie moge się doczekać kiedy utulę swojego Michałka:)

pawimi -super niespodzianka, męża masz kochanego

ewunia-dobrze że już jest ok i Misiu tak szybko dochodzi do siebie, ty dzielna matula jesteś dasz rade z cewnikiem

bedi-co u ciebie? nie pokoję się trochę, oby te trudni dni szybko poszły w dal

mama-tulę cie mocno, daj kobietko sobie na luz,poświęć czasu i radości dla swoich pociech i spełniaj sie w pracy, lepiej dla ciebie a wtedy samo może przyjdzie

miałam jeszcze komuś odpisać ale wybaczcie skleroza mnie dopada

u mnie remont u dzieci w pokoju się zaczął więc sprzątania nie miara heh ale sie ciesze z kazdym dniem i coraz bardziej nie mozemy się doczekać maluszka a zwłaszcza ja i moj Aleks-codziennie mówi że juz by chciał braciszka przytulić, choć i tak codziennie piesci mój brzuch heheh

reklama
cześc po pracy :)))

Sempe- witaj kochanaaaaa:) jak fajnie,ze juz jesteś -wakacje udane ??? :))
opowiadaj-pewnie drinasy się lały co ???:)

ja pracuje 2 wioski obok mnie :) mam do pracy 10 km :)

dziewczyny dzieki za wsparcie!!!!!!!!!!!!
moje wspaniałe mamuski!! :):):****

wieści od JOAŚ:
MARCINE DOSTAŁ GORACZKI A JUTRO MIELI NA Hel jechać..po nocy się okaże czy muszą zmienic plany..może sie przegrzał..może emocje..oby nie choroba-wszystkie Was pozdrawia moocno!!

a ja dzis dostałam tygodniówkę :))
pracowałam 3 dni w sumie 18 godzin i dostałam 250 zł :))))liczyłam na 150 a tu proszę :)))

Maureen- masz rację taka opiekunka to skarb i spokojne serce ,ze dzieci w dobrych rękach!

ściskam Was wszystkie ..

Do góry