reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam się z Wami nieśmiało:-( jak widać na suwaczkach 3 dziecko w drodze a ja zupełnie jak część z Was tego nie planowałam życie już miałam z grubsza poukładane dobra praca stabilizacja w końcu przespane noce (córeczka budzila się po kilka razy)a do tego ciągle chorowała.Ten rok jest dla mnie pechowy w lutym miałam wypadek samochodowy auto nadawało się do kasacji,potem kupiliśmy nowy za pożyczone pieniądze który okazał się awaryjny i stoi w warsztacie a my zamiast spłacać dług wkładamy kasę w auto którym notabene jeździliśmy może kilka dni:no: a teraz ciąza..nie to ze ja nie kocham tego dziecka ale...jestem przerażona.

reklama
Hej laseczki,

ja z doskoku, bo dzis mamy wyjatkowo piekna pogode i spedzamy czas na dworze rodzinnie :-)
Dacie rade Babeczki, jestem o tym przekonana, na pewno czasem latwo nie bedzie, ale doswiadczenie mnie nauczylo, ze choc sa problemy, to mozna je jakos zawsze rozw3iazac ;-)

Karolcia79,

witam na naszym wateczku, rozgosc sie i pisz duzo :tak:

Ewuniaf,

mam nadzieje, ze Michalek czuje sie dzisiaj juz lepiej, mysle o Was kochana :tak:

Ania,

dobrze, ze wpadlas kochana ;-)

Pawimi,

no no, prosze sie zglosic w trybie pilnym kolezanko, co to za nieobecnosc nieusprawiedliwiona ????? :-D

Mama05, Joas,

ciekawe jak tam nasze urlopujace sie babeczki ?

Sempe,

czy Ty juz kochana wrocilas z tych tureckich wojazy ? ;-)

Anek M,

witam i Ciebie serdecznie u nas :tak: No faktycznie latwo nie mialas, jeszcze ten pechowy samochod.. Ale nie smuc sie, zobaczysz jak trzeci maluszek zmieni wszystko, bedzie oczkiem w glowie Was wszystkich :-D Jak poczytasz poczatki tego watku to zobaczysz, ze ja tez bylam przerazona na poczatku.. a potem juz bylo coraz lepiej. U Ciebie tez bedzie, jestem tago pewna :tak:

Ściskam Was wszystkie babolki i lece na szybko kawke wypic przed kolejnym wyjsciem, buziolki.

Ostatnia edycja:
Magda - ja być może będę miała fotelik ten 0-18 kg na wydaniu - oczywiście za darmo, jeśli w ogóle interesuje cię pięcioletni, używany przez dwoje dzieci fotelik to daj znać. Jeśli się ostatecznie zdecyduję go wydać to mogę o tobie pamiętać. Musiałabyś tylko po niego podjechać do Pabianic.

Witajcie!!!!
Wiecie jak czytam Wasze wpisy to jestem taka wściekła na tę "politykę prorodzinną" w Polsce. Tylko gadają, a nic się nie zmienia w tej kwestii już od wielu, wielu lat. Dlaczego gdzie indziej może być normalnie, a w Polsce nie? Dlaczego gdzie indziej mogą być normalne zasiłki na dzieci, niezależne od dochodów, a w Polsce nie???? To jest chore!!!!!

Życzę Wam, żebyście mimo wszystko miały jak najmniej trosk związanych z powiązaniem końca z końcem (finansowo oczywiście), a jak najwięcej radości z macierzyństwa.

Leika dziękuje za troskę :-) Bedę miała na uwadze twoja propozycję.dam znac od koniec lipca co?Czy wezme od ciebie ok?
Katrinka no cóz takie sa Polskie realia :-( ja mysle optymistycznie.Choć martwie sie jak i sie urlop macierzyński skończy i nie wiem jak to wszystko ułozyc bo w pracy kierownik mi napomknął ze jak pójde na wychowaczy moge sie nastawic na wypowiedzenie.Rozmyslam tez powrót do pracy jesli damy rade by synka posłać do jakiegos klubu maluszka tak by miał sie nim kto zając na te kilka godzin.Bo chyba taki klub jest lepszy niz państwowy żłobek,ktory chyba raczej nie rpzyjmuje takich kilkumiesięcznych maleństw.

cześć kochane babeczki moje -tęskniłam!!!!! mocno tęskniłam ;))

wyjazd udany ,powrót trochę gorzej bo chyba jakis turnus nad morzem sie skończył bo wracaliśmy ponad 3 godziny!! a zawsze 2,20..
dzieci umęczone zasnęły,mi też niewiele brakowało,ale prowadziłam to nie mogłam;/

nie nadrobie bo to 4 dni

Ewunia-&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Michałka bo chyba jakos operacja bedzie-albo już była...

Joaś-jak po urlopie ????

czy Sempe się pokazała w końcu??

sa jakieś newsy??jakies nowe mamusie ???

kochane jutro popisze więcej bo teraz nie wiem w co ręce włozyć ... :)

Mama05,

kochana moja, no my tez tesknilysmy, jak by inaczej !! :tak:

Joas jeszcze nic nie pisala, wiec nie wiem czy wrocila, tak samo jak Sempe.

Nowe mamusie sa, a newsy.. hmm..zalezy co masz na mysli :-D

Odpocznij troszke, domek ogarnij czy co tam masz do zrobienia i jutro koniecznie tu wlatuj, ze swoja owsianka cynamonowa i pisz...

Bardzo mi Ciebie brakowalo nasza kochana, ciepla Mamusiu ...

No i tak minął weekend i kolejny tydzień, a jutro dzień jak co dzień.... tyle, że nie trzeba do pracy wstawać, bo mam tydzień wolnego.
Dobrej nocki.

reklama
witajcie poniedziałkowo :)

pranie wstawione bo po takim wyjezdzie to wiadomo;/
a drugie juz czeka w kolejce..

herbatkę imbirową popijam i trzeba dom ogarnąć bo po 13.00 przyjedzie opiekunka-pokaże Jej wszystko co i jak i o 13,45 ruszam do pracy...
dzis szefowej nie ma-bede ja i fryzjerka...no ciekawa jestem jak to bedzie ..

Katrina- miłego wolnego tygodnia :)

Maureen- dziękuję z ciepłe słowa:)
no i za info ..
mam nadzieje,ze u Joaś wyjazd tak udany i rodzinny jak u mnie.
a Sempe niezle zabalowała:)))tyle czasu się nie odzywa..

ciekawa jestem kiedy Zuz Inka bedzie testowała????

uściski poranne dla każdej mamuski i małych poziomeczek :))

a jak u Ewuni???

Do góry