Cześć poniedziałkowo!!!!!
Mamy w końcu net, ale ostatnio wena mnie opadła.... wszelka wena, ale trudno, może wróci, może to efekty przemęczenia?? Bo przemęczona jestem niewątpliwie. I nie chodzi o takie zmęczenie, to najem się, wyśpię, poczytam książk i będzie git. Mi potrzebna jest terapia długoterminowa. Tylko kiedy??? Pewnie odpocznę na położnictwie ;-). Niestety o moim nadmiernym zmęczeniu świadczą zajady, opryszczka, ból "wszystkiego". Rano wstaję okropnie zmęczona, niestety. Dzisiejszy deszcz też nie napawa optymizmem...
No, ponarzekałam, to teraz mogę już trochę inaczej pisać.
Wczoraj były 4te urodziny Bartusia. Oj się wzruszyłam, naprawdę. Bo moje macierzyństwo od urodzenia Bartka jest inne. Inaczej podchodzę do dzieci. Może wynika to też z tego, ze Barta urodziłam całkowicie swoimi siłami, całkiem spokojnie, bez żadnych wspomagaczy i.... szybko? Do tego stopnia mnie bawił poród, że śmiałam się w czasie skurczy!!! Aż się położna dziwiła. Bo w porównaniu z wywoływanym to dla mnie była bajka :-). W dodatku mój dzielny rycerz w czasie mszy zasnął mi na rękach - patrzyłam na niego przypominając te szczególne chwile... No i się poryczałam.
Dziewczyny, jeśli chodzi o kalendarz chiński, to u mnie wszystko odwrotnie z płciami. Nie wierzę w takie cuda :-)
AneczkaK - jednak macierzyństwo wielodzietne uzależnia, naprawdę!!!
Mama05-jak sie czujesz?
Maureen - rozumiem ten rodzaj uzależnienia, oj rozumiem....
Pawimi - chyba nauczycielka nie może pogodzić się z faktem, że ma doczynienia z dorosłym mężczyzną
Bedismall - gratuluję chłopczyka! moje kłopoty ze zdrowiem, to przemęczenie, niestety
AnnaS- jak tam miłość córki do niemieckiego? moja Karolcia szczęśliwa, bo ma swój ukochany francuski
Anaklim - niech Ci się ten parszywy miesiąc skończy!!!
Weroniczka - i co tam uszyłaś siostrze??
Sempe - jak imprezka?
Zuzkus - ja mam ważenie, ze ciuchy - letnie, jesienne, zimowe - wszystkie zdominowały moje życie :-(
Leika - witaj, rozgość się! Czy przypadkiem nie jesteś mamą sierpniową 2006?
Pozdrawiam wszystkie, uciekam, zajrzę wkrótce