reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
witam sie i ja po weekendzie:tak:nasza nocka dzis porazka bo u nas bardzo padalo i Domi budzil sie chyba ze 3 razy-Mamusiu padaaaaaa...mamusiu a czemu tak glosno.............i tlumacz dziecku te rzeczy o 3-4 w nocy:wściekła/y::wściekła/y:a teraz glowa mi peka-ogarnac sie nie moge-nie wiem co Mu ten deszcz przeszkadzal!!!! i caly dzien do tylu pewnie bedzie bo ja z tych co jak sie obudza to dlllllllugo nie moga zasnac-i rzucalam sie ,az trzebabylo wstac i zawiesc Zuze do przedszkola:dry:wypilam juz 2 kawy,wzielam magnez....dobra nie smece...Wam wszystkim milego dnia bo moj dzis jest ziewajacy:sorry2:SEMPE-a tesciowa...brak slow:no::no::no:miala 6 dzieci i nienarzekala-acha,juz to widze!!!!NIE MA MAM KTORE NIE NARZEKAJA CZY MAJA 1 DZIECKO CZY 10...A jej podejscie do Ciebie:no::dry: bez komentarza...trzymaj sie i nie daj sie babie;-)

Ostatnia edycja:
dzien dobry drogie panie...
poniedzialek znowu a ja caly tydzien mam wolne az do przyszlego wtorku bo dzieciaki maja wiosenne ferie. Jonathan wczoraj do swojego ojca pojechal a ja z dwoma mlodszymi chlopakami przesiaduje w domciu, jak fajnie ze nigdzie nie musialam dzisiaj rano jechac, spieszyc, tylko mozna bylo sobie pospac do woli :-D
Widze ze czyjas tesciowa ma tutaj duza doze taktu i kultury osobistej :-D:-D:-D nie...no takie babsko to tylko humorem mozna zbyc bo szkoda nerwow wlasnych...
Ja w swieta zawsze zaluje ze nie mam wiecej rodzinki tylko sami sie tak kisimy no ale mam nadzieje ze za nascie lat dzieci o nas nie zapomna i jeszcze swieta rodzinne w licznym gronie przed nami ;-) W tym roku zrobie typowe polskie barszcze-zurki, jajeczka, kilbaski... moze pobawie sie z dziecmi w kolorowe pisanki bo kupilam juz naklejki, farbki i inne *******ki do dekorowania, wczoraj udekorowalam tez juz jeden ze stolow w jadalni i powialo atmosfera wielkanocna taka jak pamietam z rodzinnego domu.
U nas w tym tygodniu temperatura ma dojsc nawet do 30 stopni wiec zapowiada sie interesujacy tydzien, prawdziwie wiosenny;-)
No to lece..jakies pozne sniadanko zrobic bo w sumie niedawno wstalismy...TAK - taki len nas ogarnal:-)

sempe - teściową olać, a ubytek wagi imponujący :) naprawde!!
mama - oby dziś w nocy nie padalo ;)
pawimi - 30 stopni? to ile u Ciebie w lecie jest??? ;)
ja dziś byłam na spotkaniu bb, poznałam AsięKC osobiście :) Album aniaslu: Spotkanie w Warszawie wklejam tu linka, bo i tak to wisi na otwartym..

iza - u mnie lata bywaja dosc ciezkie :-D juz sie przyzwyczailam ale pierwsze po przyjezdzie dalo mi mocno w kosc co do dzis pamietam.....zwlaszcza ze mieszkalismy w malenkim mieszkanku bez klimatyzaji z dwumiesiecznym bablem, no coz ;-)

widzialam Gaje i mamusie chustowe :-D
zazdroszcze wam tych spotkan, u mnie niestety nic nie bedzie organizowane bo chyba nas za malo i zbyt duze odleglosci miedzy mamusiami.

tylko ja byłam chustowa.. odwaliło mi już całkiem.. na beżowo tym razem i na bladoróżowo :D
no nie bądź taka, powiedz co to znaczy ciężkie? ile stopni? ;)

no bo tam jest chyba wiecej zdjec....ja widze inne chustowe mamy, a twoja wazne ze pasowala malej do spodenek haha
wiesz co tu nie o temp. chodzi ale glownie o duzo wilgoc w powietrzu przy ktorej nawet jesli jest tylko 30 stopni to odczuwalna jest nawet do 50 ze wzgl. na wilgotnosc.....dlatego bez klimatyzacji nie da sie tu mieszkac. W Polscer 30 stopni to calkiem inna temperatura jak tutaj o wiele bardziej znosna i nie tak dokuczliwa jak nasza chicagowska.

Hej Babeczki,

moja Amelka dziś wstała z gorączką i katar jest, więc będzie przeziębienie jak ta lala :baffled: A na dodatek mój M. musi zostać na nadgodzinach dziś i jutro, bo w piątek nie pracują, ech.. Paula idzie na zajęcia w szkole ( piłka nożna, bo nie pamiętam czy Wam pisałam, że moja córka to zapalony futbolista ;-) ) i będę siedzieć sama cały dzień dzisiejszy i jutro z tą marudką małą :roll:

Sempe,

naprawdę taktowna teściowa, bez dwóch zdań :no: Ale machnij na to ręką, uśmiechnij się i po prostu dobrze baw z mężem na klasowym spotkaniu :tak:
26 kg ????:szok: O rany, jak to zrobiłaś ??:-)

Weroniczka,

to wspaniale, że tak obchodzicie Święta :tak:

Pawimi,

to faktycznie macie upały, ale jakoś znosicie, to najważniejsze :tak:

Ja muszę zmykać do mojego malucha, pewnie dziś za wiele nie popiszę ...

WITAM sie w ten pochmurny wtorek:sorry2:ranie na ogrodzie-moze sie nierozpada:baffled:chatka ogarnieta.w nocy nie padalo;-)wiec jak padlam przed 22 i wstalam przed 8 i ani 1 pobudki:-D:-D:-Dtakze jestem wyspana;-)nie wiem dziewczyny moje kocane-jakies watpliwosci mnie laia-baaaardzo chcemy z mezem tego 3 maluszka,ale wiadomo,ze ja do pacy nie pojde i zastanawiam sie czy mąż nie zalapie dola jak zaczna sie jakies wiksze problemy bo ta swiadomosc,ze utrzymanie rodziny na 1 barkach-wyplate ma w miare i teraz dajemy rade ,ale jednak cala wyprawke musielibysmy kupic(mam tylko lozeczko i wanienke-reszte wydalam)....nie wiem moze za duzo myse ,ale dziecko to odpowiedzialnosc a my tu w Poznaniu samowystarczalni-nam nikt z dziecmi za fri nie zostanie,nik nam obiadu nie przywiezie-moja rodzinka cala na Pomorzu-200km stad...mąż twierdzi,ze pewnie lekko nie bedzie ,ale chce tego malucha-wczoraj rozmawialismy...niewiem juz sama..niewiem....IZA aktora kobietka to Asia KC????

reklama
To ja - ta z minidzidzią na początku, a w grupowych trzymam Łukasza - w czarnej bluzie siedzi na piłce :-D
A ten w zielonym to mój mąż.

Ciesze się że byłam, bo fajnie było, i dziewczyny fajne poznałam i słodkie maluchy też :-)

Do góry