reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hana
:confused: a Ty ze Sz-na??:confused:
uuuu..no to faktycznie szkoda..
ale,ale..:-p
może kiedyś :):)
no to uściski i dla Twojej panny:szok: matko-->14 lat! faktycznie-jak tu zyć :-D
moja mówi-mamuś jeszcze 2 lata i będę NASTOlatka
a ja pytam-gdzie Ci sie tak spiesz??
a Ona-żeby nosić stanik

:-D:-D:-D:-D:-p
jak będzie miała (.)(.) po mnie to sie nie nanosi :baffled::-D

reklama
witajcie

Mamusia - spóźnione życzenia dla Córci, a dla Ciebie duzo zdrówka i miłej niedzieli. A co do staników.... sie kiedyś nanosi jeszcze. Ja przed ciążą z Alinką miałam B miseczkę, teraz C za ciasna, znaczy się "wylewa" mi się z niej. Zatem nic nie jest przesadzone. Poza tym - ja miałam zawsze B, a Magda D... i gdzie tu sprawiedliwość? Nie mogłybyśmy mieć C????

ewunia - hop! hop! co tam u Was??????

Misiarska - ale dwa bąbelki śliczne - jeszcze raz Gratuluję i zdrówka dla Was.

Miłej niedzieli Mamuski.

Witajcie
Z kawą parująca i smaczną zasiadam. Maciek poszedł już na rozpoczęcie, klasa maturalna, aż mi ciarki przeszły...Milusia już w nowym przedszkolu. Ojejciu co sie tam działo.Ryk niesamowity. 3 dzieci nie płakała w tym Mila. Jak wychodziłam to zauwazyłam, że własnie się szarpie z jednym z niepłaczących chłopców o plastikową łyżeczkę:baffled::-D. Panie miały obłęd w oczach. Szczerze im współczuję ale w sumie ich wina bo mogli zrobić ostatni tydzień sierpnia integracyjny chociaz po 2-3 godziny dziennie a tak większośc dzieci jeszcze nie chodziło do żadnego przedszkola więc cóz się dziwić.
Misiarska cudny widok, zawsze chciałąm taki zoabczyć a teraz niestety już koniec mojej przygody z powiększeniem rodziny. Spokojnej zdrowej ciązy
Joaś ,mam nadzieję, ze rocznica udana była.A skąd przybyłaś do stolicy? U ciebie dzis pewnie jak w ulu , jak sobie dajesz radę, czasowo i logistycznie z porozwożeniem dzieci do szkół?
mama i jak poszło szkolenie? Mam nadzieję, ze już zdrowa jesteś. daj znac jak tam Domiś w szkole bo Zuza to już doświadczona uczennica.
katrinka ja w sumie bardzo lubię rok szkolny, zwłaszcza jak jestem teraz w domu na macierzyńskim, tyle mogę zrobić i do wczesnego popołudnia jest czysto:-D

A pochwalę się, ze Maciek był w telewizji:-) Były transmisje z dożynek w Częstochowie a on był w obsłudze liturgicznej.:-)
Apropo jednania to po takim jednaniu powinny być trojaczki ;-):-D:-D:-D:-D:-D

No i kawka wypita wiec zaczynam realizacje planu na dziś puki Antonio śpi na balkonie różowy i zadowolony.
1.Obiadek rosół, pieczony kurczak, ziemniaki i mizeria -wczoraj jedliśmy w Ikei bo Pola wizyta musiała być wykorzystana niestety też na zakupy kilku potrzebnych rzeczy np. sorterów, materiału na pościel( w końcu mam maszynę), osłonek na donice, koszy wiklinowych do łazienki bo wykorzystałam go równiez do odmalowania jej i kolorek "kwiat wiśni" nowy więc kosze też:-D i półek.
2. sprzątanie kuchni po gotowaniu
3. Przygotowanie i zamtożenie dyni
3. Segregacja ubrań Emisi bo wczoraj przywiozłam po córce kuzynki 2 siatki i teraz trzeba sprawdzić co dokupić
4.Segregacja ubrań Antonia bo ostatnio tylko rozgrzebałam a połowa juz za mała

A potem szybkie zakupy masełko, pieczywo i pieluchy dla Antonia i po Emilkę bo chce ją dziś odebrać przed spaniem

heloł..

jestem i ja.

Wisieńka
jak realizacja planów??

Katrina
pewnie,że się Zu nanosi :-Dżeby tylko miała co w ten stanik wsadzić :-p:-p

u nas po rozpoczęciu oki-plany są fajne obu,oboje na rano mają więc to najważniejsze dla mnie..

u nas dzis rybka,ziemniaki tłuczone z masłem i kapucha kiszona.
po obiedzie kawa i pakowanie plecaków.

takie wiatrzycho u nas ,że wywiało tez moją cierpliwość :baffled:nerwy mam niewiedzieć czemu -nie lubie tak wrrrrr

Wisieńka
tak ,po szkoleniu oki-teraz musze bagatelka zbierać 5 tys na sprzęt ..w lutym będą pity to dołożymy i kupimy ..albo jakiś leasing...nie wiem ,nie wiem -wiem ,że chce się rozwijać a nie ino henny i wąsiki trzaskać :nerd:

pozdro-ide uzupełnić poziom kofeiny we krwi.

Nie mamo nie tylko ty :-)

Witam wieczorową porą. Młode już w łózkach więc zapanowała cisza. Po domu roznosi sie zapach świeżutkiego rosołku z prawdziwej wiejskiej kurki i świeżo upieczonego chleba. Mniami :-)

U nas dzieci mają spry rozrzut z kończeniem lekcji bo Staś kończy o 11.30 lub 12.30 Małgosia o 12.30 a Tadzio o 14:baffled::baffled: Będzie troszkę latania ale cóż taki urok :sorry2::sorry2::sorry2:

Melduje sie i ja!
Rok szkolny uwazam za otwarty. Tyle ze godziny do d...Maciej codziennie na 8 ale Krzys na 12 a Ania na 9.30...Rano zanim pojda to nic nie zrobie, potem w sam raz obiad robic a potem juz znowu towarzystwo zacznie sie zlazic wrrrr. Tylko w piatek wszyscy na 8 uffffff Kiedy ja bede miala czas na BB :szok:

Maz wraca w sobote na tydzien, krotko ale zawsze cos. No i mam nadzieje ze nastepne zjazdy beda szybciej.

Pozdrawiam

reklama
Witam wieczorkiem
Mila w nowym przedszkolu rewelacja.Bez płaczu, sama jadła, wołała siku:szok: i była grzeczna oby jutro to powtórzyła. Maciek ma strasznie duzo lekcji ale to klasa maturalna więc nie ma co się dziwić.

mama plan wykonany z nadwyżką nawet bo poprasowałam
weronika, zuzinka to macie trochę latania przez te godziny, musi być dobra organizacja.

U nas zimno, szaro, mokro i jesiennie nic tylko zaszyć się pod kocem na wygodnym fotelu z kubkiem kakao i dobrą ksiązką no ale do tego trzeba być albo singlem , albo babcią albo głuchym na wołanie co chwilę mamoooooooooo;-)

Do góry