reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hello :) joaś - zdrówka dla synów mama - dochodzisz do siebie po otwarciu? patik - a może Zosia troszkę zazdrosna? natka - to witaj w klubie :/ Ja też obawiam się, że dziecko duże będzie i cesarką się to zakończy ... zuz-inka - odsapnij troszkę ;-) katrina - lepszego samopoczucia życzę anna - miłego urlopowania U nas ok. Dzieciaki zdrowe. Maruś śpi teraz a ja kalafiorową gotuję :)

reklama
Majqa a ja właśnie kalafiorową jem:-) a poprzednie maluchy rodziłaś SN?

Annaoj USG oszukuje i to bardzo, ostatnio miałam urodzić maluszka 3500g a urodziłam 4500g. Baw się dobrze, tylko uważaj, bo przy takiej pogodzie łatwo się przewrócić i poobijać.

Mam dziś intensywny dzień:-) poprałam pościel i wywiesiłam na dworze, niech przemrozi trochę, pogarnęłam w garażu, posprzątałam w kuchni na błysk, posadziłam kwiatki, no i w końcu porządnie umyłam podłogę, w zeszłym tygodniu M. rozwalił mopa i takim na pół zepsutym tylko maział podłogę, a dziś przyszedł mi nowy i porządnie dwa razy umyłam, od razu w domu przejaśniało. Chyba nic nie działa mi na nerwy tak jak zafajdana podłoga. A teraz czas na relaks:-) idę się pomasować.

Hej dziewczyny daaawno mnie tu nie bylo ale musialam sie ogarnac:tak:
Przeprowadzilismy sie 1000km i troszke roboty przy tym bylo:)

Co do usg to waga jest orientacyjna i wiele zalezy od umiejetnosci lekarza a z tym wiadomo jest roznie..
Moje dzieci zawsze byly sporo wieksze w zeczewistosci.

Naatka PODZIWIAM ja posprzatalam wczoraj kuchnie i padlam..... podlogi tez nienawidze brodnej

ZDROWKA

heloł
ja tyko na chwile bo teraz zalatana trochę jestem ,ale w kilka dni opanuję wszystko na nowo i bedzie si :)

Poziomki
cześć babolu:))))
fajnie,że wleciałaś ;)
kiedy masz uesgie :-D matko jakam ciekawa czy się udał syn:-p
jak Wam tam na obczyźnie po za tym ,że dziecię spłodzone ;-)

ściskam Was wszystkie i na dniach wstawię fotki gabinetu:-D

Wpadam i ja wieczorem!

Marysia spi, starszaki prawie. Ja piwko na pozegnanie karnawalu a jutro posypie glowe popiolem i post

Mnie ginka mowila ze teraz sporo duzych dzieci sie rodzi bo kobiety w ciazy sporo witamin przyjmuja i dzieci w sile rosna. I moze i miala racje Ania Krzys i Maciej z zestawem witamin codziennie od poczatku ciazy i po 4 kg mieli. Z Marysia nic nie bralam oprocz zelaza pod koniec ciazy i kwasu foliowego na poczatku i tylko 3 kg...wiec i porod bajka!

Pozdrawiam i znikam!

Zuz inka ja ze względu na to, że jem dużo warzyw i owoców i wyniki miałam cały czas świetne , to witamin w tej ciąży nie brałam żadnych.

Mama opanuj sobie wszystko na spokojnie, my poczekamy.

Poziomki spokojnej ciąży i życzę chłopczyka:-)

Majqa ja jakoś ochłonęłam, wczorajsza praca mnie wyciszyła. Najwyżej M. przez jakiś czas przejmie obowiązki mamy, poradzimy sobie. Robi się u was dodatkowe badanie echa serca dzidziusia w brzuszku? U mojego gina do tej pory tego nie było, a teraz przyjeżdża jakaś znana pani kardiolog i w sobotę jadę na badanie.

zajrzałam na chwilkę przed spacerkiem z Młodą. Mam plan ją zmęczyć i później do drzemki przekonać, bo się od rana obudzić nie mogę.
Igor dzisiaj od rana przechodził samego siebie, już miałam go za karę na narty nie puścić. W końcu pojechał warunkowo, że jak tak dalej pójdzie to do końca wyjazdu już nie będzie nart i ma szlaban na psp. Normalnie nie wiem co w niego od kilku tygodni wstąpiło:baffled:
Poziomki życzę synka.
Mama dużo było klientek na otwarcie?
Ja jadłam w obydwu ciążach witaminy i dzieciaki 3450/3350. Kiedyś słyszałam teorię, że kobiety są nonstop na diecie i jak już są w ciąży to podchodzą, że teraz nareszcie nie muszą sobie niczego odmawiać i stąd duże dzieci, ale sama nie wiem ile w tym prawdy.
U mnie nie robią jakiegoś specjalnego badania, ale to w 20-22 tyg to lekarka dokładnie serce ogląda. W sumie badanie około 40 minut trwa.
miłego dzionka

reklama
Nie wiem jak to z tymi witaminkami jest. Przy Magdzie brałam nieregularnie, ale lekarka od początku mówiła, że dziecko nie będzie duże i faktycznie mała ważyła 2850g.
Przy tej dwójce brałam witaminy jeszcze przed ciążą i oboje ponad 3kg ważyli (3420g i 3770g), ale mój wiek juz zdecydowanie inny niz przy Magdzie i nie chciałam, żeby dzieciom brakowało jakichś witamin czy minerałów.
Krzywdy im chyba tym nie zrobiłam, dla mnie to był pewnie większy wysiłek przy rodzeniu, ale ...... sa i to się liczy.

Do góry