reklama
M
Melanie
Gość
Grooha dzisiaj użyłam ale i tak bolało
może o 1% mniej
ale bołało,
więc narazie odpuszczm nakładki, bo wolę, żeby Paris miała dobry nawyk ssania na samą pierś
może jeszcze skorzystam ale narazie odpuszczam te nakładki
może o 1% mniej
ale bołało,
więc narazie odpuszczm nakładki, bo wolę, żeby Paris miała dobry nawyk ssania na samą pierś
może jeszcze skorzystam ale narazie odpuszczam te nakładki
U mnie mleko pojawia się tak różnie. Raz jest więcej a raz mniej. Niestety czasami bywa co kilka dni że wieczorem musze małą dokarmić butelką bo mleczarnie są puste a ona głośno oznajmia, że jest głodna. Cały czas walczę o pokarm.
Melani z tymi bolącymi brodawkami to przejdzie. Ja też mialam poranione i strasznie mnie bolałao a teraz po ponad dwóch tygodniach już nie boli czasami jak mała chwyci żle.
Dla mnie laktator jest niezbędny. Bo jak mam nadmiar to ściągam i mam mleczko na chude dni. Zresztą jak muszę gdzieś wyjść a mała zostaje z mężem to ściągnięte mleczko przydaje się jak znalazł.
Melani z tymi bolącymi brodawkami to przejdzie. Ja też mialam poranione i strasznie mnie bolałao a teraz po ponad dwóch tygodniach już nie boli czasami jak mała chwyci żle.
Dla mnie laktator jest niezbędny. Bo jak mam nadmiar to ściągam i mam mleczko na chude dni. Zresztą jak muszę gdzieś wyjść a mała zostaje z mężem to ściągnięte mleczko przydaje się jak znalazł.
Kobietki!!! Jak pierwszy raz karmiłam miałam podobne problemy jak poranione piersi,ale lekarz przepisał mi witamine "E" w kapsułkach,taka z żelem w środku i smarować tym własnie żelem po karmieniu.Piersi były zdrowe w ciągu kilku dni,a małej to w żaden sposób nie zaszkodziło.Może poproscie o taka recepte swoich lekarzy ,bo kiedys to tylko na receptę ta witaminka była teraz nie wiem jak jest,bo jeszcze nie pytałam.
Melanie jeszcze raz wielkie buziaki dla Ciebie i Paris!
Ciesze sie, ze karmisz mi na bolacy sutek (na szczescie tylko jeden bolal) pomoglo smarowanie wlasnym mlekiem i wietrzenie
blyszkawicznie przeszlo...
Dzis w nocy Arisa dala mi popalic byla glodna, ale nie lapala ladnie piersi tylko sie zloscila... i tak czesto robi z lewa piersia, nie mam pojecia czemu jej nie pasuje
w efekcie po 10 min. mi strzlalo mleko jak z fontanny, ona byla zalana mlekiem, ja bylam mokra i obie bylysmy zle... plozylam ja na chwile na kolanach, poglaskalam, powiedzialam, ze I TAK b. mocno ja kocham i poszlo
martwi mnie jej lapczywosc, b. czesto pije tak szybko, ze sie krztusi
oczy robia sie wielkie i cala sie robi golebio-sina
ile jedza Wasze Maluszki?
Moja najada sie w mniej wiecej 20-30 min. i odlatuje
Ciesze sie, ze karmisz mi na bolacy sutek (na szczescie tylko jeden bolal) pomoglo smarowanie wlasnym mlekiem i wietrzenie
blyszkawicznie przeszlo...
Dzis w nocy Arisa dala mi popalic byla glodna, ale nie lapala ladnie piersi tylko sie zloscila... i tak czesto robi z lewa piersia, nie mam pojecia czemu jej nie pasuje
w efekcie po 10 min. mi strzlalo mleko jak z fontanny, ona byla zalana mlekiem, ja bylam mokra i obie bylysmy zle... plozylam ja na chwile na kolanach, poglaskalam, powiedzialam, ze I TAK b. mocno ja kocham i poszlo
martwi mnie jej lapczywosc, b. czesto pije tak szybko, ze sie krztusi
oczy robia sie wielkie i cala sie robi golebio-sina
ile jedza Wasze Maluszki?
Moja najada sie w mniej wiecej 20-30 min. i odlatuje
M
Melanie
Gość
Blanusku a skąd Ty wiesz ile to wychodzi na ml ?
Ściągasz pokarm ?
ja nie mam pojęcia ile wypija moja mała ale wiem jedno w nocy otrzymałam nowe cycki
są wielkie jak....
no są ogromne
nawał pokarmu - mam nadzieję, że się zapalenie nie wda
moje sutki ciągle poranione
rónież całujemy Ciebie i Ariskę
i w ogóle wszystkie wrześniówki i ich maluszki w brzuszkach i poza nimi
Ściągasz pokarm ?
ja nie mam pojęcia ile wypija moja mała ale wiem jedno w nocy otrzymałam nowe cycki
są wielkie jak....
no są ogromne
nawał pokarmu - mam nadzieję, że się zapalenie nie wda
moje sutki ciągle poranione
rónież całujemy Ciebie i Ariskę
i w ogóle wszystkie wrześniówki i ich maluszki w brzuszkach i poza nimi
reklama
Melanie, jeszcze w szpitalu wazylam Mala przed i po kazdym karmieniu - i jak tak intensywnie ssie przez pierwszych 15 min. a potem juz spokojniej, to wychodzilo nawet 80 ml!!!
Poza tym czuje po piersi, ze jest miekka - niemal calkiem oprozniona
A przy nawale mleka, to mam piers wielkosci glowki Malej sama jestem w szoku, z miseczki C wskoczylam na D, a teraz na E!
Jak karmicie? Czy przystawiacie Maluszka raz do jednej piersi, raz do drugiej? Czy zmieniacie w trakcie karmienia?
I czy zawsze odbija sie Maluchowi po cycoleniu?
Poza tym czuje po piersi, ze jest miekka - niemal calkiem oprozniona
A przy nawale mleka, to mam piers wielkosci glowki Malej sama jestem w szoku, z miseczki C wskoczylam na D, a teraz na E!
Jak karmicie? Czy przystawiacie Maluszka raz do jednej piersi, raz do drugiej? Czy zmieniacie w trakcie karmienia?
I czy zawsze odbija sie Maluchowi po cycoleniu?