reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

reklama
A mi przytrafiło się coś zupełnie niespodziewanego. Badzo się martwiłam, że będę miała problemy z karmieniem albo że nie będę miała pokarmu, ale na szczęście jak widzę moją Niunię to mleko samo mi kapie ;) Ale od kilku dni dostałam uczulenie na piersiach!! Swędzi cholernie :mad: Dziś byłam u dermatologa i pani dr powiedziała że to kontaktowe zapalenie skóry i przepisała maśc ze sterydami. Boję się ją stosować ze względu na Małą, ale jeśli czymś tego nie zacznę smarować to chyba oszaleję :( Nawet nie wiem na co to uczulenie. Chyba na wkładki laktacyjne....

Mada zmień proszek, w którym pierzesz staniki i wkładki laktacyjne też zmień, może ustąpi, A tej maści sterydowej postaraj się nie używać bo może nie będziesz potem mogła karmić... sutki można smarować mlekiem z piersi, spróbuj posmarować całe piersi mlekiem, może coś pomoże???

Och jak ja się tego karmienia boję
tyle się naczytałam o pękających i krwawiących brodawkach
ze na samą myśl mnie cycki bolą.
Mam nadzieję, że będzie ok :-[

:mad: Mnie niestety pokarm zanikl :( Polozna stwierdzila, ze to przez moja mega anemie (pamiatke po porodzie) i dosc dramatyczny porod. Karmilam zaledwie 4 tygodnie, ale szlo nam calkiem niezle. Oczywiscie musialam dokarmiac maluchy butelka bo popyt przewyzszal podaz ;D

ja tez mam anemie po porodzie :(
Aniaibania moze sie jeszcze uda!

mleko mi kapalo od 6 miesiaca ciazy, a po cesarce poszlam nakarmic Mala i dupa...
maz kupil laktator aventu, ale mimo godzinnego pompowania nic nie poplynelo :(
wtedy sie zawzielam - chodzilam co godzine do inkubatora i Malutka okazala sie najlepszym laktatorem - najpierw sciagala po 5 ml, potem 10, 20, a w koncu skoczyla do 80!!!
i absolutnie popieram Anik!
wietrzyc sutki kiedy bola i smarowac je mlekiem, jesli piersi sa twarde i nabrzmiale dobrze jest przed karmieniem je rozmasowac i zrobic cieple oklady, zeby Dzidzi latwiej sie ciagnelo.
I duuuuzo pic - najlepiej wody!!!

cZY WASZE ANIOŁKI MAJA SWOJĄ ULUBIONĄ PIERŚ,mój upodobał sobie lewą i jak chcę go karmić z prawej to trochę grymasi i dłużej się przystawia,więc troche wiecej karmię tą ulubioną ::)

Izis moja też wybrała sobie ulubioną lewą - ze względu pewnie na słyszalne bicie serduszka mamusi. Ale musiałam ja koniecznie przestawic na obie. Bo prawa piers robiła sie mniejsza i pokarmu było tam coraz mniej. Więc proponuję Ci to samo. Kilka razy poprzystawiasz na upartego i maluszek polubi prawą.

reklama
moj lekarz powiedzial ze wiecej pokarmu sie produkuje jesli przy karmieniu (albo sciaganiu pokarmu) mama cos pije-wode albo herbatki
podobno mozg wtedy zakodowuje sobie ze musi wiecej produkowac mleka

Do góry