reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

Dzięki MamaWiki.. Mi pediatra powiedziała, że powinnam budzić dziecko w nocy, może mieć jedną dłuższą przerwę do 5 h.. a mnie się wydaje, że przez to, że ją budzę wybija się ze snu i potem z nią walczę 4h żeby zasnęła. Także posłucham chyba innych mam, które nie budzą malców.

reklama
Nie przysło by mi do głowy, żeby w nocy budzić moje dziecko ;)

Tunia ja nie jej surowych, bo po papryce okropkowało mi dzieciaka :p
ale nie wiem czy to normalne, czy wyjątek
jem gotowane

co do budzenia to budzi sie z pierwszych tygodniach
a pozniej jak dziecko dobrze przybiera to trzeba sie cieszyc, ze tak ladnie sypia ;D

Witam MamaWiki!!!
Ja też zbyt dużo warzyw nie jem a z surowych to wprowadzam powoli pomidorki. Jem gotowane buraki i marchew. Z owoców jabłka, winogrono. No i ostatnio wcinam suszone śliwki - bardzo dobre na trawienie dla niuni.

Ja z warzyw to jem dużo sałaty a mąż codziennie mi robi świeże soki z marchwi i jabłek są smaczne,pożywne i super działają na cerę po mieśiącu już widzę poprawę ::) ;)

taki kupny?
koreczek ale to jest konserwantowa bomba :p
tzn nie zdrowe jak coca cola :p

ja pije tylko wodę ewentualnie herbatke koperkowa i takie tam

No własnie jakie pijecie herbatki, bo ja piłam cytrynowa ale juz mi nie wolno ( zalecenie pediatry) owocowych za bardzo nie lubię bo są dla mnie za słodkie i nie wiem z jakich owoców mozna i juz nie wiem co moge pić oprócz wody ::) ::)

Ja piję wodę, sok z jabłek, kawę inkę, czasami rumianek i melisę oraz czasami strasznie słabą herbatkę. No i od czasu do czasu ciemne piwko na pobudzenie laktacji.

reklama
ja piję głownie wodę
czasami kompocik jabłkowy i herbatkę z kopru
ale ja ogólnie to herbatek nie lubię :p no chyba, że miętową

można pić miętową? a inkę?

wiecie co?
już drugi dzień z rzędu zjadłam na śniadanie płatki z mlekiem i nie ma tej wysypki na całym ciałku

czy to możliwe, że to na głowce to skaza białkowa? tylko na główce ::)
poczytam o tym w necie albo zadzwonie do poradni laktacyjnej

Do góry