reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

hmmm...
my mamy w przychodni pewną starszą Panią
narazie byliśmy tylko raz na "oględzinach" i za 2 tygodnie pójdziemy drugi raz
tym razem na szczepienie, nie wiem jakim lekarzem jest ta pani doktor ::)

łoj ale poleciałyśmy z tematem na wątku o cyckach

chyba nie o karmieniu sobie tu piszemy ::) ;D

ja juz chyba na dzisiaj skończę z kompem
Dobrej nocki :)

reklama
Melani - ja też płacę za wizytę pediatry 90 zł. Ale on jest ok i jeden z lepszych w Szczecinie. Jak dotąd dużo mi pomógł. Poza tym chodzę też na wizyty kontrolne do przychodni....W przychodni tez jest fajna lekarka ale tam wszystko musi być szybko bo już następny dzieciaczek czeka...a jak prywatnie zamawiam wizyte to trwa ona około 45 minut i wtedy znam odpowiedzi na większość nurtujących mnie pytań

Ja chodzę do państwowej przychodni i mam tam bardzo fajną młodą pediatrę jest bardzo dokładna zawsze wszystko sprawdzi,wypyta,obejrzy i nie wyrzuca nas po 15 min. tylko trzyma ile potrzeba :)

Wiecie co wykapowałam???? Karmienie na rządanie jest według mnie do bani! Ja zauważyłąm że jak karmię kiedy Łukasz sie domaga to jest całkowicie wybity z rytmu. Postanowiłam, że będe trzymała sie przerw w karmieniu około 3 godzinnych ( no chyba że nie da rady) Stosuje taką metodę od kilku dni i zauważyłam, że Łukasz je wtedy spokojnie, równo około 10 minut, odbije sobie i jest najedzony i spokojny. Chyba, że akurat spi to specjalnie go nie budzę i wtedy ten okres się wydłuża. Przyzwyczaił sie do tego rytmu i spokojnie wytrzymuje, a moje mleczarnie maja przynajmniej czas aby porządnie się napełnic wartościowym mleczkiem. 10 minut karmienia i po całej sprawie. dziecko zadowolone i pogodne. ;D ;D ;D

Super.
Ja po wczorajszych i przedwczorajszych ekscesach normalnie się cykam kolejnego dnia :p
Może Twoja nowa super metoda byłaby dobra i u nas ::)
pod koniec dnia zamelduje jak było ;)

reklama
Powodzenia, trzymam kciuki. Tylko nie zrażaj się po jednym dniu jak Ci się nie uda, bo Paris musi wykapowac najpierw o co chodzi i się przyzwyczaić. ;)

Do góry