reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

reklama
Ineczka mój kolega niedawno wlaczył z tym świństwem ale w jelitach, objawy jak zatrucie,tragiczne wymioty po każdym jedzeniu, a newt i bez jedzenia, bardzo długotrwałe, do tego miał dość wysoką gorączkę i bardzo szybko schudł, oprócz tego był okropnie blady. najprawdopodobniej załapał to z zielonej sałaty, bo tam też się zdarzają. na początku lekarze w ogóle nie mieli pomysłu i leczyli go na nerwicę żołądka.

Dzioobek trzymam kciuki za Aleksa!!!!

Witaj DziOObek, Mój Łukasz tez jest z 19.09. Pozdrowienia dla Aleksa i trzymamy kciuki.
Aby nie zwiększac laktacji należy odciągać tylko tyle pokarmu aby poczuć ulgę. W ciągu kilku dni poziom laktacji się normuje.

Dziewczyny mój Łukasz też dostal na buźce okropną wysypkę i przypuszczam, ze własnie od ryb. Przedwczoraj na kolację zjadłam chleb z makrelą, wczoraj na śniadanie szprotki w pomidorach a na obiad paluszki rybne. Już nie tknę reyb do końca karmienia!!!tylko co ja będe jadła????

Tunia gratuluje sukcesów z karmieniem! A z dietą Ci nie pomoge b0o już sama nie wiem co można a co nie :( :( :(

Witaj Dziobek.....wielkie szczęście, że mały Aleks miewa się dobrze i życzę aby jak najszybciej był w domku z mamusią.

Dziewczyny ja już przerobiłam te potówki i ten "niby trądzik na czole". Byłam z tym i u pediatry i u dermatologa. okazało się że noworodki tak bardzo często mają i że to mija. Mają to ze względu na hormony mamusi, które przyjmują wraz z mleczkiem. Dostałam jedynie receptę na taki robiony w aptece płyn do przemywania buzi. Teraz cierpliwie czekamy aż minie. Mała ma tak delikatną skórkę na szyjce, że ciuszki ją tam obcieraja i odrazu potówki się robią.

Witajcie, mamusie i bobaski,
mamy w domu mały choć wcale nie tak mały sajgon.
Krzyś na razie ( puk puk) nie łapie nic od Majki, a Majce powoli ustepuje przeziębienie. Ale..po tym jak ją izolowaliśmy od nowego domownika, Majka zrobiłą się okropna. Zupełnie inne dziecko. Wszystko jest pod tytułem "nie". Ja już parę razy siadłam i ryczałam bo włąsnego kochanego niedawno dziecka nie pozanawałam. No ale wczoraj "dopuściliśmy" ją do Krzysia, tak popatrz, ale nie dotykaj i już jest nieco lepiej. Majka uwielbia, kiedy śmiejemy sie z różnych minek małęgo, a ma ich cały komplecik...

Cyce bo o tym wątek to już u mnie historia...Mały może i umie się przystawić ale ssać nie chce i już, zasypia momentalnie po kilku łyczkach, po czym kiedy go odstawiam budzi się i ryk i tak mogło by być w kólko całą dobę...poza tym był przy tym nerwowy i "nagazowany".

Więc postanowiłąm definitywnie( ?) ściagam pokarm i daję cycowe mleczko z butli. Krzysiek zjada 100 ml i spi 3 godziny. Kurczę wyf\daje mi się że jak na tygodniowego bąbla to on dużo wciąga..?
I mam wrazenie że zjadłby więcej, ale ja się boję i mu nie daję.
Cyce to już mleczarnia.
Pokarm ściągam ręcznie, jak przy Majce, bo tak jest najmniej boleśnie i w sumie najszybciej. Więc ściągam mliko 4 razy na dobe od razu z obu cycków, i tak Krzyś ma 8 butelek żarłą na dobę. Nie potrzebuje na razie więcej więc nie sciągam częściej. Szósta, dwunasta, osiemnasta i pólnoc i tyle...
Sciąganie jednego cyca trwa około 15 - 20 min, przy telewizorku i krązkach ryżowych lub herbatnikach. Mam straaasznego głooda przez te zakazy dietetyczne...

Krzyś to spoko gośc. Zdjęć nie mam na razie czasu wysyłać, ale wyśle na pewno.

Buziaki

reklama
Anulka ta wysypka tez jest na główce. Na początku czerwone krostki a potem taka kaszka na czole, która z czasem robi się szorstka w dotyku. A dzisiaj już powoli znika, buzia robi się gładka.

Do góry