reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

gdy byly takie cieple dni jakis miesiac temu i godzinami wysiadywalysmy na trawce w parku to ja tez karmilam dyskretnie Milenke, ale raczej bylysmy zaszyte w kniejach i tylko ktos z duzym zoomem moglby sie zorientowac ;D

reklama
Karmić maleństwo, to nic zdrożnego. Teraz coraz więcej matek karmi piersią w miejscach publicznych i i nie zauważyłam, żeby kogoś to gorszyło :D To tylko świadczy, że dla mamy najważniejsze jest zaspokojenie pragnienia własnego dziecka :).

mysle, ze zdroznosc tu raczej nie wchodzi w rachube
ale potrzeba swietego spokoju
Milenka jak ma publike przy karmieniu to ciagle przerywa, odwraca glowe, nasluchuje
poza tym mi przeszkadzaja wszelkie niepotrzebne komentarze na ten temat, obojetne czy negatywne czy pozytywne
kiedys np. wyszlam z pokoju do kuchni podczas rodzinnej wizyty, zeby pokarmic
a ciotka przyszla sobie popatrzec jak wygladamy i "uraczyla" nas komentarzem: Pieknie! jak na obrazie
rety ::) naprawde sie wkurzylam
a jak by mi mial jeszcze ktos obcy cos podobnie komentowac to wole nie

Ineczka pisze:
mysle, ze zdroznosc tu raczej nie wchodzi w rachube
ale potrzeba swietego spokoju
Milenka jak ma publike przy karmieniu to ciagle przerywa, odwraca glowe, naslue
poza tym mi przeszkadzaja wszelkie niepotrzebne komentarze na ten temat, obojetne czy negatywne czy pozytywne
kiedys np. wyszlam z pokoju do kuchni podczas rodzinnej wizyty, zeby pokarmic
a ciotka przyszla sobie popatrzec jak wygladamy i "uraczyla" nas komentarzem: Pieknie! jak na obrazie
rety ::) naprawde sie wkurzylam
a jak by mi mial jeszcze ktos obcy cos podobnie komentowac to wole nie
;D :laugh:

martusia_78 pisze:
niestety niekiedy tak jest ze dzidzia nie chce cycolic.

Kinus druga dzidzia napewno bedzie dluzej przy cycu :) trzeba wierzyc :D

A kiedy macie zamiar miec drugiego brzdaca ?
Drugi dzidziuś dopiero wtedy jak bedzie większe mieszkanko. Chciałabym za 2 lata ...

no co ty Mel??? no to dawaj, moja oleżanka ma rocznego synka i jest tteraz w ciązy między dzieciakami bedzie niecałe 2 lata różnicy :)
a ja póki co to wolałabym na razie nie miec dzieci może znowu po 30.stce poczuje zew natury, póki co noł more children ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D choć Igusia jest cudowna ::) ::) ::)

a apropo karmienia w miejscach publicznych to ja chyba jestem jakąś ekshibicjonistką, karmie wszedzie gdzie tylko jest potrzeba i nic sobie nie robie ze spojrzeń ciekwaskich ludzi....aż sie sama sobie dziwie przed ciąża miłąm do tego zupełnie inny stosunek....a teraz wydaje mi sie to tak naturalne .ze moge karmic dosłownie wszedzie 8) 8) 8) 8)

ja też mam chwilami akcje no more choldren :p
ale jakoś czuję, że nam kogos brakuje ::)

a teraz chyba był by odpowiedni moment ::)

sama nie wiem....

sie zobaczy jak będzie ;D

reklama
Do góry