reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trochę z innej beczki :) imiona

Aniu ja nikogo nie chciałam obrazić, po prostu wszystkie Anie jakie znam są wredne i dwulicowe a np Marty to sieroty boże ;p Fajne imiona wybrałaś :) Mam ciocie Bognę i super przebojowa z niej babeczka. Jako że moje imię się niezbyt da zdrobnić i zawsze musi być forma cała, (albo dla malutkiej dziewczynki z której korzysta babcia;p ) to ja szukam takiego, które może mieć z 2-3 wersje ;) Na zasadzie coś co pasuje do pani profesor, koleżanki lub małej dziewczynki ;P Magdalena- Magda - Madzia Krzysztof- Krzychu-Krzysiek. Anna-Ania lub właśnie Witold-Witek-Wiciu ;)
Ale ja absolutnie nie czuje się urażona :)
Nie lubię nawet swojego imienia. Z mojego rocznika to same Anie, Kaski, albo Gośki. Ja w klasie miała 5 Anek na 10 dziewczyn więc celuje w imiona niepospolite, jako ofiara mody ;)

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie zawsze były minimum 2 :D czasem 3 Anie ale teraz nie ma ich zbyt dużo w szkołach :) Najwięcej Lenek, Julek, Antosi i Zuziek. Na pewno nie chce dać dziecku wymyślnego imienia bo mnie moja mama pokarała takowym i mam nawet świadectwo z innym imieniem ze szkoły, ostatnio ginek źle wpisał na tą książeczkę ciążową też inne :D I kiedyś w podstawówce nauczycielka plastyk,i kazała mi wstać i obrażonym tonem że mam sobie inne imie wybrać bo ona nie będzie na mnie mówiła po imieniu. Dyrekcje w szkole oczywiście też mówią nie po imieniu....:D Już się przyzwyczaiłam reagować na każde imię na "k" :p
Teraz musisz napisać jak masz na imię :D

Jak oznajmię światu ciążę to się podzielę ;p Nie chcę żeby przypadkiem tu się ktoś z mojej szkoły trafił i mnie uprzedził.
Czekamy zatem[emoji4] teraz nieźle rozbudzilaś nasza ciekawość[emoji6]
@Roni21 ja też Ania i też nigdy nie było nas w klasie mniej niż 3 - strasznie mnie to wkurzało.
My myślimy nad jakimś polskim imieniem ale właśnie takim które ładnie brzmi u dorosłego i u dziecka[emoji4] choć dla chłopca podoba nam się Dawid a go się zdrobnic nie bardzo da[emoji6]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czekamy zatem[emoji4] teraz nieźle rozbudzilaś nasza ciekawość[emoji6]
@Roni21 ja też Ania i też nigdy nie było nas w klasie mniej niż 3 - strasznie mnie to wkurzało.
My myślimy nad jakimś polskim imieniem ale właśnie takim które ładnie brzmi u dorosłego i u dziecka[emoji4] choć dla chłopca podoba nam się Dawid a go się zdrobnic nie bardzo da[emoji6]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam Blankę i też nie zdrobnisz. Na początku mnie to wkurzalo (imię wybierał mąż) ale teraz już się przyzwyczailam ;)
Myślałam o Toli, ale 40 letnia Tola to talia trochę dzidzia piernik ;)

Do góry