reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trochę z innej beczki :) imiona

Aniu ja nikogo nie chciałam obrazić, po prostu wszystkie Anie jakie znam są wredne i dwulicowe a np Marty to sieroty boże ;p Fajne imiona wybrałaś :) Mam ciocie Bognę i super przebojowa z niej babeczka. Jako że moje imię się niezbyt da zdrobnić i zawsze musi być forma cała, (albo dla malutkiej dziewczynki z której korzysta babcia;p ) to ja szukam takiego, które może mieć z 2-3 wersje ;) Na zasadzie coś co pasuje do pani profesor, koleżanki lub małej dziewczynki ;P Magdalena- Magda - Madzia Krzysztof- Krzychu-Krzysiek. Anna-Ania lub właśnie Witold-Witek-Wiciu ;)
Ale ja absolutnie nie czuje się urażona :)
Nie lubię nawet swojego imienia. Z mojego rocznika to same Anie, Kaski, albo Gośki. Ja w klasie miała 5 Anek na 10 dziewczyn więc celuje w imiona niepospolite, jako ofiara mody ;)

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie zawsze były minimum 2 :D czasem 3 Anie ale teraz nie ma ich zbyt dużo w szkołach :) Najwięcej Lenek, Julek, Antosi i Zuziek. Na pewno nie chce dać dziecku wymyślnego imienia bo mnie moja mama pokarała takowym i mam nawet świadectwo z innym imieniem ze szkoły, ostatnio ginek źle wpisał na tą książeczkę ciążową też inne :D I kiedyś w podstawówce nauczycielka plastyk,i kazała mi wstać i obrażonym tonem że mam sobie inne imie wybrać bo ona nie będzie na mnie mówiła po imieniu. Dyrekcje w szkole oczywiście też mówią nie po imieniu....:D Już się przyzwyczaiłam reagować na każde imię na "k" :p
Teraz musisz napisać jak masz na imię :D

Jak oznajmię światu ciążę to się podzielę ;p Nie chcę żeby przypadkiem tu się ktoś z mojej szkoły trafił i mnie uprzedził.
Czekamy zatem[emoji4] teraz nieźle rozbudzilaś nasza ciekawość[emoji6]
@Roni21 ja też Ania i też nigdy nie było nas w klasie mniej niż 3 - strasznie mnie to wkurzało.
My myślimy nad jakimś polskim imieniem ale właśnie takim które ładnie brzmi u dorosłego i u dziecka[emoji4] choć dla chłopca podoba nam się Dawid a go się zdrobnic nie bardzo da[emoji6]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czekamy zatem[emoji4] teraz nieźle rozbudzilaś nasza ciekawość[emoji6]
@Roni21 ja też Ania i też nigdy nie było nas w klasie mniej niż 3 - strasznie mnie to wkurzało.
My myślimy nad jakimś polskim imieniem ale właśnie takim które ładnie brzmi u dorosłego i u dziecka[emoji4] choć dla chłopca podoba nam się Dawid a go się zdrobnic nie bardzo da[emoji6]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam Blankę i też nie zdrobnisz. Na początku mnie to wkurzalo (imię wybierał mąż) ale teraz już się przyzwyczailam ;)
Myślałam o Toli, ale 40 letnia Tola to talia trochę dzidzia piernik ;)

Do góry