reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

trening czystości

Trasiu to jeszcze mały Szkrab jest, niespełna dwuletni, nie zapominaj o tym.
U nas ten temat nie istnieje właściwie. Od jakiegoś czasu Leo leci do nas wołając "siusiu", sam ściąga spodenki, jest akcja "nocnik", po czym robi do...wanny:eek:czyli wie, że będzie siku (z kupą przychodzi już zrobioną:sorry:), wie, że nocnik do tego służy, ale ostatecznie do niego nie robi. Ale przyznaję się, że temat odpuściłam aż za bardzo. Chyba czas się za to zabrać.

reklama
Andariel ale piszesz ze mały szkrab odnośnie tego, ze będą zdarzać się wpadki czy ze w ogóle za wcześnie żeby się za to brać? Ja wiem ze wpadki będą, po prostu po dwóch super dniach strasznie mnie rozczarował wczorajszy dzień. Wiem ze to idiotyczne, bo to właśnie mały szkrab... Ale tak już my, dorośli, mamy. Dziś ponownie wrzuciłam na luz. Jest lepiej:)no i nie ukrywam ze kupując jeden rozmiar pampersów w sklepie jest mi znacznie lżej finansowo.
A jak wyglądało odpieluchowac anie Ninki?

Traschka - nic na siłę... Zastanawiam się czy Młoda dorośnie do pieluch w rozmiarze 4. :-pZ zużywaniem to niemal połowę zapasu przywiozłam z powrotem z wyjazdu a wydawało mi się, że 50 to będzie na styk. :eek:

Trasiu - że wpadki; lepsze i gorsze dni;
z Ninką było tak, że sama zaczęła wołać na każde siku i nr 2 gdy miała 1 rok i 3 m-ce (nawet nocnika nie miałam wtedy jeszcze), po czym gdy już jej się znudził aplauz otoczenia i smak sukcesu, a do tego pojawił się mały brat, znów zaczęła mieć wpadki. Jakoś to się samo potem ułożyło. Najdłużej na noc jej zakładałam pampersa, zupełnie niepotrzebnie.

U Nas dzisiaj pierwszy dzień bez pieluchy :p i jak na razie raz posikane majtki. Co chwila sadzam Go na nocnik i siku ładnie robi. Jak wychodziliśmy na pole założyłam Mu majtki wielorazowe z wkładem, ale pielucha sucha. Do spania też Mu je założyłam, ale tym razem posikane. A teraz co chwila goni koło nocnika i siada bez majtek :-)

u nas dziś żadnej wpadki:) Od wczorajszego popołudnia nie było ani jednego siszku (poza nocą oczywiście) w majteczki:)
Napiszę tu jeszcze odnośnie pieluchy na spacerach. Kilku znajomych mówiło mi, że baaardzo żałują, że zakładali początkowo pieluchy na spacer. Odpieluchowanie szło im bardzo wolno, w domu dziecko się zapominało bardzo często, zwłaszcza jeśli byli długo na spacerze w ciągu dnia. Dopiero po tym jak pozbyli się pieluchy na cały dzień (poza nocą) to ruszyło. ZTrafiłam też na kilka artykułów, które to potwierdzały. Stąd moje uparcie sie przy tym, że na spacer pieluchy też nie ma. Tzn jest tetrowa, a na to ceratkowe majteczki. chodzi o brak pampersa, w którym dziecko nie czuje wilgoci, jest mu wygodnie... za wygodnie. Od wczorajszego popołudnia na spacerach Marysia nie siusiała, wróciła do domku i wysiusiała się od razu na nocnik. Nie byliśmy długo, ale jak zrobi się naprawdę ciepło bedę ją wysadzać za krzaczkiem w parku, bo jak to inaczej rozwiązać?
nakładka na sedes mieści się w mojej torbie spacerowej, to żaden problem wrzucić ją do środka.

nie wiem czy dobrze robię, może powinnam zakładać tego pampersa tak jak piszecie. Ale wybrałam już tą drogę i przy niej pozostanę. Sama jestem ciekawa co z tego wyniknie.

Asinka super! Wielkie brawa dla Tymka:) To też sobie utrudniasz hehe;-)

Aestima ale super gatki! są też takie dziewczęce??

Trasiu, czy te nie mogą być dziewczęce?;-) co chłopięcego w kolorowych rybkach? w sensie, że fason?? Ja tam lubię dziewuszki w ala bokserkach. z tego co widziałam sprzedający ma trochę tanich kąpielowych rzeczy, zerknij:)

reklama
wybierz opcję dziewczynki i rozmiar który Cię interesuje- będzie z 30 stron mniej :)

Do góry