Czy miałaś poronienia zanim urodziłaś pierwsze dziecko? Masz już jedno zdrowe dziecko, a to oznacza, że możesz je mieć Jesteście dowodem na to, że z Translokacja się udaje być może ta transloakcja jest u Ciebie przekazywana z pokolenia na pokolenie, a widać dzieci się rodzą. Niestety trzeba się przygotować na liczne poronienia, nikt Ci nie powie ile ich będzie i jaka długa będzie Twoja droga do ponownego macierzyństwa.Dziękuję bardzo za miłe słowa . Z dnia na dzień staram się oswajać z tą myślą ale nie jest łatwo ... Zwłaszcza ,ze mam już jedno dziecko , które ciagle pyta o rodzeństwo . Nie sadzialam po prostu , ze coś takiego mnie spotka i nie spodziewałam się takiej diagnozy . Dodałam się do grupy na FB , wkrótce mam spotkanie z genetykiem , może on da mi jakąś nadzieję .
Ja jestem po 4 wczesnych poronieniach, obecnie w 14tyg. ciąży. Zdecydowaliśmy się próbować naturalnie póki co bo z zachodzeniem nie mamy problemu. A in vitro z PGD daje nam mniejsze szanse niż powodzenie nawet z translokacja wg naszego genetyka.
Na forach trafiłam na historię dziewczyny, która miała translokacje i do tego była też mozaiką, miała na prawdę niskie szanse na posiadanie dziecka, ale jej się udało. Inna z transloakcja doczekała się trójki dzieci!