Poziomka1982
Zaangażowana w BB
Mam nadzieje, że dostane skierowanie bo cały czas mówią że amnio. mnie nie ominie ale po co to robić i znów czekać 2 tyg za wynikiem jak już teraz wiadomo że jest źle.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Skąd jesteś?Mam nadzieje, że dostane skierowanie bo cały czas mówią że amnio. mnie nie ominie ale po co to robić i znów czekać 2 tyg za wynikiem jak już teraz wiadomo że jest źle.
Jest im łatwiej jak jest wynik amnio. Wtedy nikt im nic nie zarzuci bo wyjdzie wada genetyczna..Poznań
Jest im łatwiej jak jest wynik amnio. Wtedy nikt im nic nie zarzuci bo wyjdzie wada genetyczna..
No tak muszą mieć dokumenty żeby legalnie to zrobić
Ja mam translokacje i zakrzepicę,ale ciążową. Raz poronienie zatrzymane, potem ciąża z hipotrofią i iugr, CC w 36tc, potem poronienie zupełne, ciąża pozamaciczna, poronienie samoistne i syn urodzony o czasie z ciąży bez komplikacji, ale na acard od starań+ heparyna od testu.Dziewczyny, jesteście?
Ja mam zdrowego 5 letniego chlopca. Gdy mial 3 lata zaczelismy sie starać o kolejne dziecko i tu sie zaczęło.. Poroniłam juz 5 razy, 3 razy samoistnie, do 7 tygodnia, 2 razy mialam zabieg (8 tydzień). Niedawno zrobilismy z mezem badanie kariotypu i okazał sie, że mąż ma translokacje zrównoważona pomiedzy chromosomem 7 i 11.. Nie wiem co teraz robić. Podobno mamy 10% na chore dziecko. Czekam jeszcze na wyniki z trombofilii wrodzonej, czy nie ma jeszcze dodatkowego czynnika wywołującego poronienia.. A jakie są Wasze historie?
Czy mogę wiedzieć które z Państwa jest nosicielem tej translokacji ?Urodziłam niedawno dziecko z translokacją zrównoważoną 13 i 14, ale na nasze kariotypy czekam bo genetyk nie wyklucza że któreś z nas jest nosicielem takiej aberracji. Rozmawialiście z genetykiem?