reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba wyprawkowa do szpitala :)

Ja majtek mam jakoś dużo, bo chyba z 10, podkłady 2x po 10 i takich mniejszych jedną paczkę.
Kamila niby takie pod pupę powinni w szpitalu dawać ale u mnie jajkoś rzadko zmieniali więc w razie czego wezmę ze 3 swoje.
Do łóżeczka będę używać takich jednorazowych podkładów jak do szpitala.

reklama
Juana ja też tych zwykłych podkładów używałam przy Zuzce. I na przewijaku też taki miałam...
Ale teraz zastanawiam się czy one przypuszczają powietrze... i czy dziecku nie jest za ciepło na nich :/ kupie paczkę 30 sztuk, wychodzi taniej- chyba a przede wszystkim będę miała na dłużej :)
A miała któraś z Was te podkłady z pampersa?

U mnie np. Po porodzie nie dają gołębi dziecka... tak jak np. W szpitalu w Oświęcimiu tylko kazały wziąść 2 pieluszki tetrowe i w to owijaja malucha :D a ja chciałam ja gołą dostać[emoji14]Ja mam jedena paczkę podpasek tych wielkich bodajze 10szt. i mam jedną paczkę majtek siateczkowych 5szt ich jest
Podkład na łóżko do szpitala muszę kupić bo trzeba... u mnie pod przesieradlo a łóżeczko nie myślałam jak zostanie mi podkład ze szpitala to ten tam wsadze[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Młoda jakich gołębi??? :rofl:
Chyba niechcąco wątek zaczął nam się powielać z szaleństwem zakupowym...
Barbra co ty zamierzasz robić z litrem octaniseptu??!! :szok::laugh2:
Isia ja do łóżeczka pod prześcieradło mam podkładkę z motherhood 75x90 cm chciałam wkleić link ale coś mi nie wychodzi w telefonie...

o, musze pomadke do ust kupic:) dobrze ze jest ten watek bo duzo rzeczy sie przypomina:)
ja do pepuszka nic nie kupuje bo u nas nie kaza pepuszka ruszac. i Kubie odpadl sam po 5 dobach bez zadnych problemow:)
na materac tez nic nie kupuje. przed tamtym porodem kupilam dla siebie, zeby nie zamoczyc materaca w razie gdyby wody odchodzily i tak mi sie dupka na tym pocila, ze dziecku tego nie podloze;)
agiszonek landrynki to bardzo dobry pomysl! :) i woda:)

Wysłane z mojego SM-T520 przy użyciu Tapatalka

octanisept na rozne rany te od zadrapan kota takze teraz np na ta rane po oparzeniu tez mi sie przydal a 1 litr byl tanszy tzn bardziej sie oplacal a psik psik mi sie juz skonczyl wiec bede sobie przelewac :)

Wpakowałam do torby jeszcze smoczek, może się przyda. Emi non stop przy cycu leżała, mimo tego, że nie ciągła. Jak m przyjdzie w odwiedziny, a ja będę chciała iść pod prysznic, to żeby mała nie płakała.

Do kąpieli biorę tylko żel pod prysznic, bo to i tak będzie na szybko. Po powrocie do domu jakoś bardziej się doprowadzę do porządku.

reklama
Ja smoczek tez biore tzn biore 4 bo kazdy z innej firmy i nie.wiem ktory malemu podpasuje, pod prysznic biore zel bialy jelen po cesarce bardzo dobry do przemywania rany

Do góry