reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba na spacer/wyjście

ja pamietam Fruciowi dawalam herbatki po 1 mies zycia :tak: Nie wiem dlaczego, mialam wrazenie ze pic mu sie chce bo cycka niechcial ciagac... Z reszta on mial straszne kolki i wszystkiego probowalam nawet tych herbatek ulatwiajacych trawienie... nie wiem moze zle robilam :-(

Jak widać, masz cudownego synka, więc spokojnie, nie smutaj, że źle robiłaś [nie wiem moze zle robilam :-(] ;-)
Ja popieram Aestimę - mleko w zupełności wystarczy. Nasze mleczarnie są skonstruowane tak, jak pisze Aestima - i naprawdę nie trzeba dzieci dopajać. Ale jeśli któraś z Was uważa inaczej, to nie można mówić, że robi źle. Robi po swojemu i kropka. Każda ma prawo wyboru - tak z dopajaniem, jak ze smarowaniem pupki czy używaniem smoczka.
Aczkolwiek zaznaczam, że dziecku naprawdę wystarczy sama pierś.

reklama
wiecie co..tak naprawde wszystko wyjdzie w praniu... bo teoria teorią a praktyka to już zupełnie co innego... ja niby teoretycznie obryta i w ogóle a sama złapałam się na tym że gdybym ubrała młodego na wyjscie tak jak myślałam i nie słuchała waszych rad to by sięchyba rozpuścił !!

nie wiem mam wrażenie ze nie po to go tachałam w brzuszku tyle mc i tak się meczyłam żeby mu się teraz cokolwiek stało...głupie uczucie... :wściekła/y:

ale po to są mezowie zeby nas naprostować hehe :) i dobrze że jest BB :-)

nam też położne mówiły żeby nie dopajać, no ale jak nie chce cycka ewidentnie to chyba bym się przełamała i mu dała wode albo herbatke

Przy Ameli nie miałam kłopotu z dopajaniem bo herbatkami koperkowymi itp. pluła i nie chciała ich pic tak ok. 4 miesiaca troche wody pociagneła ale to dlatego, ze od 3 miesiaca dostawała raz dziennie butelke z mlekiem modyfikowanym a reszta dnia na piersi była.

Jak widać, masz cudownego synka, więc spokojnie, nie smutaj, że źle robiłaś [nie wiem moze zle robilam :-(] ;-)
Ja popieram Aestimę - mleko w zupełności wystarczy. Nasze mleczarnie są skonstruowane tak, jak pisze Aestima - i naprawdę nie trzeba dzieci dopajać. Ale jeśli któraś z Was uważa inaczej, to nie można mówić, że robi źle. Robi po swojemu i kropka. Każda ma prawo wyboru - tak z dopajaniem, jak ze smarowaniem pupki czy używaniem smoczka.
Aczkolwiek zaznaczam, że dziecku naprawdę wystarczy sama pierś.
Zołza całkowicie się z Tobą zgadzam. Z mojej wiedzy póki co teoretycznej pozyskanej z różnych żródeł wynika, ze dziecko bedace na samej piersi nawet w upalne lato nie wymaga dopajania. Jednak faktycznie każda z nas będzie postępować wedle własnego uznania i wg siebie najlepiej dla dzieciaczka.

A ja się Wam muszę pochwalić, że będę miała dwa wózki dla Młodej :-) Jeden samochodowy do którego stelaża będzie można wpiąć fotelik, a drugi spacerowy. Mam nadzieję, że podwozie tego samochodowego wejdzie mi do bagażnika. Ale mi się pofarciło ;-)

Do góry