reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
N

nataliak

Gość
co zabrac ze soba do szpitala? co szpital to obyczaj ale piszcie co i kiedy zamierzacie zapakowac.

reklama
na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia byla mala wzmianka na ten temat. polecono zabrac 3torby: najwieksza dla siebie, srednia dla dziecka i najmniejsza dla taty. spakowac okolo 35tc.

siebie i dziecko rozumiem, ale tacie co? chyba butelke wody (albo wódy) i wachlarz zeby nam nie zemdlał :-D

na kolejnych zajeciach podadza szczegolowy spis potrzebnych rzeczy to Wam wkleje. z uwagi na to ze pierwszy porod moze dlugo trwac, zaleca sie zeby przyszly tata zabral ze soba np wygodne ubranie i buty, cos do picia i jedzenia, opcjonalnie cos do czytania albo odtwarzacz mp3, zapas papierosow jesli ktos musi a takze drobne na ochronny fartuch i buty oraz na slodycze/picie z automatu. powinien sie takze zapoznac z tym co jest w torbie dla malucha i umial rozroznic spioszki od kaftanika.

hejka wiecie ja tam nie mowie nic ale jakos dla mnie torba dla taty jest smieszna!!!!!!!

napewno facet bedzie mial ochote sluchac mp3:-D:-D:-D

dajcie sppokoj

ja nie rodze z mezem i nigdy na takie co nie pojde NIGDY!!!

u mnie np nie trzeba nic dla dziecka tylko na wyjscie ubranka,bo w szpitalu ubieraja dzieci

wiem ze napewno warto miec:
-papier toaletowy,ale ja polecam reczniki kuchenne,sa bardziej delikatne bo np mnie baaardzo tam boallo jak mnie zszyli i trzeba cos ekstra delikatnego
-wode do picia w malej butelce z ustnikiem,i to pare butelek np 3 bo chce sie pic jak nic!'
-pomadke ochornna do ust bo strasznie wysychaja
-swoje podklady poporodowe
-wkladki ginekologiczne
-swoja koszula
-recznik maly do twarzy
-duzy do kapieli
-plyn do hig intymnej
-SKARPETKI!!!
-klapki pod prysznic
-i zwykle do chodzenia
-majtki z siatki!!!
ja stanika nie nosialm
-jakies herbatniki
-nie wolno zadnych sokow z oestkowca bo moga od razu uczulic maluszka,najlepiej wode
-opaska na wlosy
-jakis krem,tonik,wiadomo podstawowa kosmetyczka
-noi jeszcze co trzeba zabrac to dobre mysli:-)

widzę nowy wątek...to fajnie:)
przynajmniej sobie poczytam bo dla mnie te wiadomości mogą być przydatne:-)

Ja zapobiegawczo razem z kumpelą kupiłyśmy sobie po rolce ligniny. Niby mają w szpitalach, ale sknerzą. Super sprawa, przydaje się w najmniej oczekiwanym momencie.

Dorzucić należy ze 4 pieluchy tetrowe lub flanelowe i wkładki laktacyjne, dużo wkładek. W szpitalu dosięga większość z nas bowiem nawał pokarmu.

pamietajcie jeszcze o dokumentach ;) Dowód osobisty, karta ciąży itp.

reklama
Ja mojemu P. zalałam pod prysznicem buty razem ze skarpetkami. To było ok 18.00. Był ze mną do 2.00 w nocy a dodatkowo przez poród w folii ochronnej na nogi. Więc wyobraźcie sobie jak musiał się czuć i jak wyglądały jego nogi po tylu godzinach w mokrych butach i skarpetkach. :szok::szok::szok:Jemu by się przydała taka torba z rzeczami na zmianę.:-D;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry