reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dzieki nataliak... czyli trzeba dopisać do listy..;) bo chyba sie przyda

reklama
Witam :)

Moja torba już spakowana,więc Wam napisze co w niej jest,zaczynając od spodu torby :-)

Dla dzidziusia:
-2 koszulki
-kaftanik+śpiochy
-2 pajacyki
-skarpetki,niedrapki
-okrycie kąpielowe i 3 pieluchy tetrowe

Dla mnie:
-
szlafrok i ręcznik
-2 koszule rozpinane i kosmetyki

Kolejna warstwa:
-pampersy,rożek
-kosmetyki dla malucha

I na wierzchu:
-koszula do porodu + ręcznik do porodu (tak na wszelki wypadek)
-2 paczki wkładek poporodowych bella
-woda mineralna
-majtki jednorazowe,chusteczki nawilżane i 2 paczki higeienicznych
-papier toaletowy (w szpitalu brak :szok: )
-ręcznik jednorazowy
-tantum rosa
-kubek + sztućce
-kapcie + kapcie pod prysznic,
-grzebień i skarpetki :-)

Więc tak wygląda moja torba.Może coś jeszcze dorzucę,ale chyba to już wszystko :tak:

u mnie :
1 torba dla dziecka:
-pampersy (30szt)
-chusteczki nawilżane
-komplet ubranek na wyjscie
-8 pieluszek tertowych ( 5 zostawiam w szpitalu)
-sudocrem

2 torba dla mnie:
-biustonosz
-2 koszule
-klapki
-skarpetki
-majtki siatkowe
-podklady
-wkładki latacyjne
-szlafrok
-ręcznik
-kosmetyki, ladowarka, enema, suszarka ( to na końcu spakuje)

mam jeszcze 3 torbe bo zostaje w KRK na kilka dni a do swojego domu mam 160km wiec maz nie bedzie mogl mi przywieżć:
-ubranie dla mnie i malej na 7 dni
-podklady 3 op
-laktator
-rożek
-pampersy i chusteczki
-kocyk
-ręcznik

o czymś zapomniałam?

kapcie? woda? i recznikow radzilabym wziac 3sztuki do szpitala, wiadomo ze jak sie bedziesz wycierac po prysznicu to nie przestanie nagle leciec ;P

ja torby dla maluszka nie musze mieć, szpital daje ubranko, ale biorę swoje chusteczki i pieluszki, bo ponoć jest przydział dzienny pieluszek,
a dla Ciebie tak jak nataliak napisała może jeszcze ze 2 ręczniki,
ja biorę też ręczniki kuchenne do podcierania się- ponoć są delikatniejsze niż papier toaletowy,
biorę też octenisept do psikania na ranę (ewentualnie ktoś tantum rosa poleca)
a klapki? czyli kapcie, czy klapki pod prysznic? ja mam jedno i drugie

myślę, że pomadka do ust i woda mineralna sie przyda... i pamietajcie o gumce do włosów! Na pewno sie przyda ;)

jak najbradziej pomadka do ust i woda,radze tak z 2 male buteleczki wziac tylko takie z ustnikiem latwiej jest pic,ja mam tylko 1 klapki takie z gumy czy cos:-) beda i pod prysznic i o tak,wytre papierem i beda suche:-)

biustonosza nie biore,chyba ze dostane naglego nawalu mlecznego wtedymaz dowiezie,za 1 razem tak mnie bolaly sutki ze i dotyk koszuli byc uporczywy

ja bym dopisała jeszcze już na koniec:
- batoniki / herbatniki (na po) bo jak urodzisz po ostatnim posiłku to lipa do rana
- cukierki do ssania na czas porodu (cukier krzepi ;)
- woda x2 w butelce z dziubkiem

komi, będzie Ci się chciało schylać albo kucać po klapka i go wycierać? weź jakieś papcie...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry